Arkadaşlar 30 günlük bebegim siz 1 aylık bebeklerinizi gece kaç saatte bir emziriyorsunuz
İki saatte bir emzirdim diye anımsıyorum
Merhaba, doktorunuza danismaniz gerekiyor. Beslenme sekline gore saatini düzenliyor. Biz 20.30 da besliyoruz ve gece uykusuna geçiyor. 2. besleme 12 gibi, 3. besleme 5 saati gecirmeden. Kilosuna boyuna süt miktarina gore boyle duzenledi doktorumuz.
İlk bir ay 3 saatte bir besliyordum. Sonra daha uzun uyumaya başladı. Şimdi üç aylık mesela gece 12 de besliyorm uyuyor sabah 4-5 gibi uayniyor tekrar emzirip yerine koyuyorum uykuya devam ediyor 7-8 gibi uyanıyor tekrar emziriyorm ve kalkıyoruz . Gün içinde üç öğün mama veriyorm ara öğünlerde ve gece de emziriyorm.
1 aya kadar 2 saatte bir emzirdim şuan 32 günlük 2 3 gündür ben uyandırmasam uyanmiyor 12 de emziriyorum mesela 4 e kadar uyanmiyor 4 de kipirdaniyor oyle uyandirip veriyorum sonrası 7 8 gibi veriyorum gunduz ise saat basi emiyor
4 saat uzun bir sure mi acaba emin olamadim
40 çıktıktan sonra uyandirmayin dedi doktor. Uykuya da çok ihtiyacı var kendi ne kadar uyursa uyusun dedi. 4 saat uzun değil yani.
2 3 saatte bir uyandırıp emziriyordum. Yq da kendisinin uyanmasini bekliyordum
Mamaları kac cc veriyorsunuz acaba her öğünde?
@melikeblgl Aramıza hoş geldinizz
Hoşbuldum
Birinci ay 30 vermemi söylediler ama hiç sütüm yoktu doymuyordu o yüzden 60 yapıyordum yiyordu. İlk iki ay 60 verdim iki aydan sonra 90 a çıkardım. Şu an 3 aylık 90 veriyorum ama aralarda sütüm az da olsa yine emziriyorm. Hiç emzirmiyorsan üç aylikta 120 rahat yer.
Benim bebegim 35 günlük tek seferde mamada da sütte de 120 içiyor çokmu acaba
60 cc veriyordum ben mamalarin ustunde aylarina gore kac olcek vericen yaziyor csnim
Onun icin cok fazla degil mi ben 2 ayliktan sonra 120 vermeye basladim
Mama cok cok nadir veriyorum cok huzursuz olunca haftada 1 veta 2 kere denk geliyor
Daha cok sütümü sagiyorum ama 120 130 cc iciyor sagdigim anne sutu icin cok degilmi bukadar içmesi
Mama çok nadir haftada 1 2 coknhizursuz olur uyumazsa
Ama sütümü sagip veriyorum genelde eşim versin diye 150 sagiyorsam teknseferde 120 130 iciyor
Benimde sütüm tam yeterli gelmiyor 4 kere veriyorum günde 2 ayını doldurdu bebeğim 90+60+60+90 seklinde geri kalan saatlerde de emziriyorum
Bebek doyumunu bilmiyor canım ne kadar versen yiyor. Çok yedikçe midesi büyüyor midesi büyüdükçe daha çok yiyor. Ben de fazla yapıyordum bazen denemek için bitirecek mi diye bitiriyordu ama fazla olduğu belli göbeği sisiyordu rahatsız oluyordu.
Ama sadece memede susuyor yada vermeyince çok ağlıyor verene kadar susmuyor ne yapabilirim acaba