Merhaba kızlar kızım 12 aralıkta yaşını görcek inşallah güzel bi doğum günü yapmak istiyorm çok heves liyim ama 7 sene önce diğer kızımda ilk yaş dığum gününü bi hevesle kutladım özel pastalar 8,9 çeşit tatlı tuzlu yiyecekler magnet ler çok çok özenerek yapmştm herşeyi ama kayınbabam o geceyi mahvetti niyeymiş çay hizmetini geç yapmşz beyfendi ye o günüm zehir oldu asla unutmayacağım bi gündü bu kızımdada yapmak istiyorum ama kendi annem Gili tek çsğırmk istiyorm ama şyle bi şeyde var görümcem bizde kalıyo kpss ye hazırlanıyor annemler gelse diycek bizimkiler ı çagırmadı ki pasta yemeden kaynanam gile haber uçurur sizi çağırmadı diye zaten blki ı
Eşimde der annem gilde olsun diye ama inanın hiç istemiyorum ki gelsinler haksız mym bn mi abartıyorm
Yanliş anlama beni ama eşin anne babasini cagirmak istese seninkiler gelmesin derse sen ne dusunursun bak haklisin ona bisey diyemem demekki kayinbabanin karakteri öyle o tur insanlar degismez oyle kabul ediceksin bi kulagindan girsin digerinden ciksin bisey derse canina yazik he de geç inan ozaman kafanda rahat olur. Yani eşininde zaten boyle bisey kabul edecegini sanmiyorum cagir iki aileyide boş ver buyukluk sende kalsin canim
Haklısın canm eşim içinde olsa çağırmak lazm ama böyle bişeyde var görümcem duysa ki çağırmadım oda kızacak bizde büyük geniş aileyiz görümcem der abim ablam hepsi bekler evimde küçük tanı o kadar kişi kaldırmaz söylesem de anlamaz çağrılmasa da kızarlar vazgeçecem herhalde
Böyle bir durumda üç seçeneğiniz var bence. Tek tarafı çağırmak hiç olmaz. Böyle kalabalıklar ağırladığımız zaman çıkacak pürüzleri göze almamız gerek. Kayınpederinin yaptığı kendi ayıbı. Eğer evim iki tarafı ağırlayacak kadar büyük değil derseniz dışarıda bir yerde kutlama seçeneğiniz olabilir. Ya da en baştan büyük bir kutlama işine girmeyip evde 3-4 kişi çekirdek ailenizle kutlamalısıniz. Bir de daha zahmetli olan bir seçenek var, annenize gittiğinizde orada bir pasta üflemek. Kayınvalidenize gittiğinizde orada başka bir pasta üflemek
Haklısınız ama eşinizin hatrına işte bazen susmak istiyor. Benim nişan fotoğrafından tutun da düğünüme nikahıma çeyiz sürmeme doğumuma lohusalığıma kadar her şeyi mahvettiler ocak 19 da bizim doğum günümüz ama el mahkum çağıracaklar. Görmezden gelin veya öyle işleri görümcenin deyin yardım etsin daha iyi olur
Niye vazgeciyon ozaman al bi pasta kendiniz kutlayin benim evim cok kucuk mutfagima buzdolabi sigmiyo okadar kucuk ama ben 17 kisi agirladik dogum gununde
Bizde dün yaptık 1 yaşını cekirdek aile olarak yaptık benim kızım kalabalık insanları görünce ağlıyor herkesin ilgisi ona olunca huysuzluga geçiyor bizi strese koyuyor diye sakince olsun dedik iyiydi sukur fotoğraf çekimlerimizin sonunda huysuzluga geçti aciktigi icin yani gelip geciyor onemli olan cocuklar cok da gerisini dert etmeyin
Valla hiç kimseyı çagırmadım daha doğrusu şöyle yaptım eşimle beraber balonlardı masaydı bı kaç çeşit tatlıydı hazırladım sadece kendı aramızda kutladık. Sonra kendı annemlere gittim ordada onlarla beraber kutladık pasta almıslar balonlar falan onlarda hazırladılar. Kayınvaldemlerle kutlamadık herkesın tercihi bence sende ayrı ayrı kutla kımseyı cagırma bu senın cocugunun ozel gunu eve herkesı toplamayı yanlıs buluyorum zaten biraz saygıları olsa o gunu bir çay ugruna mahvetmezdi
Yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum sanırım çekirdek ailemle kutlamak en mantıklısı gibi yine özel bi pasta yaptırırım süslemeler, ikramlıklar herşeyi yine gönlümce yaparm