13 aylık bebek te ağır kabızlık

Kızlar yengem gece gece beni aradı çocuğu çok ağır kabız olmuş bikaç haftadır aşırı ağlaya ağlaya zorlanarak yapıyormuş tuvaletini benden yardım istedi bldklermi söyledm szn de varsa bi blgnz söylermsnz ne iyi gelir acaba zor durumda doktorlar da bişey demiyor bişeyi yokmuş diyorlar ama çocuk can çekişiyor diyor yardım edin lütfen

Okadar kötüyse çocuk neden ilaç yazmıyorlar ya soğuk sıkım zeytinyağı verebilir, fitil kullanabilir, bağırsak düzenleyici tiribudat şurup verebilir ama bence başka doktora yine gitsin ve enjektör varsa bir miktar poposundan içeri zeytin yağıda sıkabilir yumuşatr en azından rahat atar masajda yapsın

Ah canim benim ilk cocugum oyleydi malesef hic bi ilac falan kullanmiyosa kaka yapacagi zaman hic bisey fayda etmiyo o sekilde yapmak zorunda kaliyo catlak da olabilir .. lavman da tembellik yapiyo bi sure sonra. İlik suya oturtabilir o an. Ama lutfen baska doktorada gotursun benim kizim 10 yasinda daha 1 senedir duzeldi ara ara yine olur cok zor bisey. İnek sutu bizde kabuzlik yapardi onu birakincada biraz duzelmisdi

Kabızlık için lifli yiyecekler yiyin derler. Çocuğu ne kadar büyük bilmiyorum ama kuru kayısı ve kuru inciri sıcak suda yumuşayana kadar bekletip blender ile ez içine biraz da zeytinyağı koyup yedirin. Bunun da kabızlığa iyi geldiğini duymuştum. Kefir hem probiyotik kaynağı hemde bağırsaklara da iyi geliyor. Ilık su ile duş aldırıp karın masajı yapabilir. Benim bilediklerim bunlar.

Yaşadığı ilçede doğru düzgün doktor yok bnde merkeze özele götür dedim orda daha detaylı bakarlar dedim bilmiyorum götürür mü götürmez mi doktor sadece travazol yazmış makatında pişik ve çatlakta olduğu için

Söyledim bnde denemediğim şey kalmadı diyor ama ne kadar doğru bilmiyorum çocuğu 13 aylık ve 6.5 kilo farklı farklı bir çok doktora götürmüş her seferinde de yengemi azarlamşlar doğru beslememiş yeterli hijyeni sağlayamşsn diye

O da hep inek sütünden muhallebi yapmış bebeğe alerji olmuş muhallebi ye şeker de kattığu için midesine yapışmış o yüzden hiçbir şey yiyemiyor kusuyor fln demişler o kadar söyledik verme diye ama bizi dinlemedi bide inek sütünün kesmesi gerektiğini söylemiş doktor bide bişey dicem yengem diyor ki senin nenenin eli mantar onun tesbihini bebeğim tutup ağzına almış o gün den sonra böyle olmuş diyor öyle olsa ağzı yara olmuş olmaz mı neden genital bölgesi pişik olsun ki bunun için

Kabızlık beslenmeden kaynaklı oldu demek ki. Çocuğa yazık ya üzüldüm

Bacim anladigim kadariyle bebege bakim iyi degil kilosundan belli o yasda o kilo olmaz hadi onu gecdim baksana sekerli muhallebi falan diyosun. İnek sutunu kesecek ozaman oda cok fena kabiz yapiyo . İlerde allah korusun bagirsakla.ilgilili hastaliklar cikar ortaya. Mantar olsaydi direk elleri ve agzi olurdu pisik ne alaka onla valla cok uzuldum ya

Aç kaldigi zamanda kabizlik olur

Ben oğluma maflör probiyotik şase kullanıyordum o sayede düzenli kaka yapıyordu. Sonra şase bulamadık maflörün damlasını aldık hiç fayda etmedi. Geçen haftada aile hekimimiz fitil yazdı ama kullanmadık daha o günden beri kabız olmadı. Ama burda tek sorun kabızlık değil altta yatan nedeni bulmak gerek. Bebek olması gerekenden çok zayıf muhtemelen yeterli beslenmiyor yeterli sıvı almıyor. Diş macunu düşün içi dolu olursa ufak bi sıkmayla çıkar ama içinde az kaldıysa çok uğraşman gerekir. Bebeğin bağırsakları boş bir diş macunu gibi olabilir. Yakında doktor yok ne demek bebekten daha önemli ne olabilir hemen iyi bir doktora gösterilmeli.

Mamayla besleniyorsa mamasını sıvı versin biraz.
Veya mama kullandigi için gün içinde su versin kabizlik olmasin diye.
Doktor fitil yazmamismi

1 Beğeni

Kayısı ve gun kurusu kaynatıp hem yedirsun hem de suyunu icirsij bi kac gun düzelir canım

1 Beğeni

Probiyotik verebilir. Valla ayıptır söylemesi hamileyken ben de bu sorunu ekstra ekstra yaşadım çözümü sıcak suda buldum sonra kızım gaz sancısı çektiğinde felan denedim işe çok yaradı bence suda oturtsun biraz

1 Beğeni

Yok eczacı önerdi bana da fitil ama kilosu çok az olduğu için yqrım bölerek verin dedi

Nasil şimdi

Daha kullanmamış

Kuru kayısıyı, kuru erik ve kuru inciri zeytinyağında bekletip yedirebilir. Küçükse mamasına zeytinyağı koyabilir bir iki çay kaşığı. Bol bol sıvı tüketsin. Bacaklarıyla egzersiz yaptırabilir sürebilirse bisiklet sürmesinin faydası olur. Probiyotikler iyi gelir son çare lavman. Eğer sık sık tekrar ediyorsa kronik kabızlık olabilir o da başka hastalıkların sonucu olabilir bu yüzden başka bir doktora daha götürmelerinde fayda var

1 Beğeni

Bebek nasıl oldu acaba benim bebeğim de ayni 13 aylik ve kabizlik yaşıyoruz.