16 ay uyku gerilemesi var mı

2 gün sonra 16 aylık olacak kızım sırf uykusu yüzünden emzirmeyi sonlandırdım tam her şey düzeliyor derken 1 haftadır dünyada cehennemi yaşatıyor bana ne gece ne gündüz asla uyumuyo gündüz taş çatlasınyarım saat gece 1 saatte bir kalkıyo her gece aynı saatte dikiliyo ve 5 6 saat daha uyumuyo dayanma gücüm kalmadı geçici mi bu süreç ne zamana kadar böule olacak?

Büyüme atağı geçiriyor olabilir. Yaklaşık 18. Aya kadar büyüme atağı olabiliyor diye biliyorum. Uyku gerilemesi olması gerekmez illaki büyüme atağı olabilir belki sadece sizinle temas halinde olmak istiyor olabilir belki ayrılık kaygısı tarzında bir şey olabilir. Eğer fiziken bir yeri acımıyorsa bir ihtiyacı yada hastalığı yoksa sorun yok demektir. Emin olun hiç birimizin bebeği uyumuyor dönem dönem. Benim bebeğim henüz 2 aylık ama çok uyuması gerekirken sabah 5 buçukta kalkıp akşam 9 a kadar uyumadığı bile oluyor. Bir kaç gün hiç uyumuyor bir kaç gün çok uyuyor. Kimisinin de bebeği cidden büyüyene kadar hiç uyumuyor. Ama sizinkisi bence dönemsel çünkü sadece 1 haftadır sorun yaşamışsınız. Dönem dönem olabilir insan böyle dönemlerde bitkin hissediyor evet ama bu sizin yada bebeğinizin suçu değil sadece size ihtiyaç duyuyor onu sevgiyle kucaklayın. Mutlaka geçici bir süreçtir. Yinede isterseniz çocuk doktorunuzla görüşün tabi.

Bizde 3 gün sonra 16 olcaz 3 gündür gece uykulari kötü saatte bir kalkıyor gecede kalkıp 2 3 saat uyanık kaldığı oluyor bizde dişler geliyor salyalandi yine geçecek ümidiyle bekliyorum uykusuzluk zorluyor benide ve aşırı mızmız mutsuz