Bebeğim 18. Aya giriyor şimdiden tuhaf tuhaf hareketleri istekleri olmaya başladı . Yani misafir odamız hep kapalı mesela orası için ağlıyor odada internet mesela açıkta yani sabırla anaattıgım halde o internetle oynamak istiyor saklama şansım da yok en son kızınca ağladı yani kızınca daha da tepki veriyor . Sakin kalsam hiç anlamıyor . Böyle durumlarda siz ne yapıyorsunuz. Ben genelde gün içinde dikkatini dağıtıp muz meyve vs kandırıyorum ama sürekli de yapamıyorum yoruluyorum anlamadıkça ağladıkça
Girmesini istemediğimiz odaları kilitliyoruz… Dolapları kilitliyoruz… Ağlasa da dikkatini başka bir yöne çekiyoruz. Hiç olmadı evden çıkıyoruz… Unutmamasını gelişiminin bir parçası olarak görüp dert etmiyoruz… Sabır=annelik çünkü. 1 yaşı geçtikten sonra daha da artıyor merak duyguları ve inatçılıkları. Bizim de sabrımız artmalı ve yöntemlerimiz değişmeli. Bizi en çok anladıkları aylarda elimizde olan şeyler için vara yoğa kızmamalıyız bence. Keşfetmek istemeleri çok doğal. Bin kere de desen yine gidecek ona.
Ben de her anne gibi dikkatini dağıtma yöntemini uyguluyorum ve dediğiniz gibi her zaman işe yaramıyor. Dokunmaması, oynamaması konusunda net olduğum yerlerde ısrarla hayır diyorum. Çünkü gerçekten her şeyi kamufle etmek kaldırmak mümkün olmuyor. Tabiki tepki veriyor ağlıyor. Bu ağlamaları normal karşılamaya alışmaya çalışıyorum. Çünkü bebekler çocuklar sınır konduğunda ağlar. Engellendığinde memnun olmayacak tabiki. Bu noktada biraz ağlasın sıkıntı görmüyorum. Hayatı boyunca her şeyi onaylayamayız, sınır kavramıyla tanışması lazım. Yoksa yetişkin olduğunda daha çok ağlar. Fakat kızmayın sakinliğinizi korumaya çalışın. “Ona dokunamazsın bebeğim, o sana göre değil” gibi cümleleri usanmadan defalarca kurun. Diğer yandan da almasının dokunmasının zararı olmayacak şeylere engel olmayın. Keşfetme, uygulama becerisi gelişsin. Mesela sehpanın üzerinde duran tabağıniza uzandığında yere dökecek diye engel olmaya çalışmayın. Bu sadece bir örnek, eminim müsaade ettiğiniz birçok şey vardır zaten. Sabır isteyen bir dönem ama böyle olmaları onların gelişiminin harika gittiğinin bir göstergesi. “Ben de varım, ben de bir şeyler yapabiliyorum” diyorlar adeta![]()
Sürekli emmwk istiyor emerrken dişlrini sürtüyor canımı yıkıyor mutfak dolaplarını karıştırmak istiyor ben hayır diyorum bırakıyor benim sıkıntım emmesi sürekli emmek istiyor doymuyor bişi yediriyorum gene gelir emmiyor
Evimiz kira kilit yok bi an önce alıcaz çünkü görmezse istemeyecek haliyle bende biraz daha sakin kalmaya çalışacağım sağolun
Yok asla kendine vermeyecek şeylere engel olmuyorum . Geliyor fırnın kapagına asılıyot sıpa buna yapma dedikçe seviyor mesela küt diye düşecek ![]()
![]()
![]()
Biz de yeni taşındık kiraya. 5 kapının da kolunu değiştirdik 3.gün. Kilidi, dili yok ve bozuk diye. Mutfaktaki çoğu dolap çekmecede kilitler var geldiğim gün taktım hepsini. Eşim bazılarını daha da sağlam yapmak için silikonla yapıştırdı. En alt çekmecelere plastik malzeme koydum onu açıp karistiriyor sadece. Fırın kapağı da ihmale gelmez. Kilidi var.
Çok sağolun bende kilid almıştım en üst çekmecede bıçak var şuan oraya yetişemiyor yetişecegini zaman sağlam kilit bi kaö yere alayım bende bian önce