Daha önce burda post açmıştım bir tanesi çekildi o tamamen çıkmıştı . Diğeri ise 6-7 aydır bekliyorum gömülü ayda bir vs ağrı geliyor sanırım çıkmaya çalışıyor geçen gün minicik patlamış dayabılmaz bir ağrı da değil aslında ama büyümüyor çıkmadıkça risk olur diye de korkuyorum. Bir doktora gittim düz geliyor bekletebilirsin de ben zaten çekemem dedi . Başka doktordan ise gün aldık ameliyat ile alıcak ama gözüm çok korkuyor.
Sormak istediğim böyle bekletip büyüyen sonra aldıran vs var mı aranızda ;(
Hiç özel hastaneye gittiniz mi banada kaç tane doktor baktı devlet Hastanesi’nde 20 ilk diş bu ameliyatsiz alınmaz dediler mutlaka cerrahi operasyon gerek dediler özele gittim 2 dakikada çekti şok oldum yani
2 özel doktora gittim evet biri çok ağrı yapmıyorsa durabilir falan dedi 1 ay sonra yine ağrı geldi şuan geçti ama bilmiyorum gün aldım .
Ama tamamen gömülü özel ameliyatla alır iştr beklesem büyür mü HİÇ bilmiyorum
Ben ameliyatla da çektirdim normal çıkan dişi de çektirdim. Bana göre ameliyat daha kolaydı. Çıkan dişi çektiklerinde kanaması 2 gündür durmadı yemek yerken ağrı yaptı. Ameliyat olduğumda da 2 gün pek bişey yiyemedim ama en azından kanamadı açık yara yoktu
Siz kaç ay sonra vs çektirme kararı almıştınız tamamen gömülü müydü . Dikiş vs gözümde çok büyüyor şuan.
Doktorda 2-3 gün ağrı yapacak evet hap kullanacaksın dedi
ben normal genel kontrole gitmiştim röntgende baktı gömülü bu diş çıkarken çok ağrır yan çıkma ihtimali de var dedi ameliyatla alalım dedi tamam dedim sonra randevu verdi gittim aldırdım 1 hafta sonra da dikişleri aldırdım. özel değildi bu arada devlet hastanesiydi çok memnun kaldım ameliyatlı olandan
Devlette bir doktor gördü çıkanı çekti ama onu çekemem dedi anlamadım başka devlet doktoru da sormadım sonra.
Özeldeki doktor da sinire yakın ağrı yapar dedi olumsuz kötü bişeyde demedi röntgende dü geliyor ama çektireyim kurtulayım korkacak bişey yoksa ![]()
Zaten normal doktor çekemiyor ameliyathane kısmı oluyor oradaki doktorlar yapıyor o yüzden çekemem demiştir muhtemelen. Zaten 20 lik diş genelde sıkıntı yapan bi diş hem çok geç büyüyo büyürken ağrı yapıyor bence de çektirin kurtulun ![]()
Çok sağolun sizin gibi iyi geçer umarım şüreç ![]()
Lise döneminde 4 sene diş teli tedavisi gördüm hemde çene genişletme aparatı vardı 6 ayda o durdu sora 20lik dişim ağrımaya başladı çene dar çıkamıyor dedi alınması lazm dedi ameliyatla aldırdım dikişli falandı fakültede olmuştum şimdi yine arada ağrıyor öbür taraf sinirlere yakın demişti fakülte belki sinire denk gelirse o da dudakta hissizlik yapabilir dedi onunda ayrı bir tedavisi var demişti geçen bayramdan önce ağrıdı eşime dedim gidip çektirsemde kurtulsam mı o da nasıl biliyorsan dedi ama cesaret edemedim
Herkese merhaba. Ben özelde tavsiye edilen bir doktora gittim . Sinire yakındı evet be ondan ağrı yapar dedi . Çekerken dişin kökleri biraz kırıldı onları çekerken bile duymadım çok şükür kurtuldum. Doktor gördüğümden daha köklü yamukmul dedi hatta . Herkes kolaylıkla kurtulur umarım