3 ay 18 günlük bebek uyku rutini nasıl olmalı?

Arkadaşlar bebekleriniz kaç aylık , günlük kaç uyku yapıyorsunuz ve gece uykusuna kaç ta yatırıyorsunuz acaba ? Benim oğlum un düzeni yeni yeni oturmaya başladı akşam 7 730 gibi uyutuyorum sabaha kadar emziriyorum veya kendi acıkınca uyanıyor . Sabah etken kalkıyor ama

Aradan 1 sene geçti o zamanlari doğru düzgün hatırlamıyorum bile ama geceleri cok sık uyanmiyordu. Emzirip yatiriyordum uyuyordu öyle büyüdükçe huyu değişti şuan 1 yaşında hala geceleri uyanir

Benim kızım 4 ay 15 günlük şu anda. Gündüz çok değişkenlik gösteriyor özellikle bu büyüme evrelerinde tabi bazen dışarda olursak benimki dışarıda asla uyumuyor etrafa bakacağım diye. Evde olursak yarım saatten 4 5 uyku yapıyor gün içinde gece uykusuna saat 9 veya 10 gibi geçer genelde gece 3 4 gibi uyanır. Emer öyle hemen uyumuyor benimki malesef biraz oyalanıyoruz. Sabah da 7 de kalkar 6 buçuk gibi bazen. Bazen de 5 de uyanır emziği veririm geri uyuturum beşiğini sallayarak. Bilmem yapan varsa helal olsun benim kızım düzeni oturtuğu tek yer biraz gece uykusu onun harici gündüzleri çok karmaşık bizim. Bence sizinki maşallaj iyi yatıyor doktorlar 90 günü aşmış bebeklerin gece uyuyabileceklerini ama 6 8 saat arası aralıksız uyumalarını tavsiye ediyor yani gece 1 gibi kalksa emse sizinki eğer 7 den sonra kesintisiz gidiyorsa iyi olur aslında

7 gibi uyutuyorum sabaha kadar uyuyor aç olduğunda uyanıyor ya fa ben gece uyurken memeyi ağzına veriyorım emiyor kendisi . Ay neler çektim bu aya kadar rqbbim bundan sonra kolaylık versin inşallah benim oğlum çok gazlı bir bebekti yavaş yavaş düzeliyor bazen öyle ağlaması oluyordu ki morarırcasına susturamıyordum insanların yanında kendimi yetersiz hissediyordum yeni yeni azalıyor ağlamaları ama hala millete karşı yabancı ağlıyor annemler sırf onu görmek için geliyorlar hemen ağlamaya başlıyor

Aslında bu sizinle güvenli bir bağ kurduğunun göstergesi. Benimki de hiç gülmez kaçmayı öğrendi bir de :joy: ama ona takılmayın. Beslemeyi ihmal etmeyin 6 8 saat uyuduktan sonra besleyin derim

3 ay 18 günlük bir bebeğe uyku rutini oluşturmak bnce zor 4 aylikwn uyku gerilemesi oluyo ister istememz evet kendinize bı saat ve uyku rutini oluşturun ama illaki sekmeye uğrayacaktır 6 inci ayda neredeyse uyku düzeni tam kıvamında olur vermek çünkü ister istemez uyuyorlar . Uyku sinyallerine dikkat edin . Ama 3 aylık bir bebek şu anda uygu gerilemesine giriş yapiyordur zor olabilir çocugu şu anlık serbest bırakın 5 veya 6 da başlayın derim bnce. Kızıma 5 te daha iyi uyku eğitimi kendimce verdim ve saati geldiğinde uyku olduğunu biliyoruz belli rutin uyguladım onu uyguladigim anda evet yatmami gerekiyo sinyali olduğu için uyuyo . Emzirme konusunda emebilir anne sütü zaten hemen emilimi yüksek ama sizin bu ayda emmesi normal 6 aya doğru bebek zaten uzun süre uyuyabilicek.herseykn tadını çıkarın