3 aylık bebişler

Merhaba kızlar bebeğim 3 ay 5 günlük tummy time, dön, otur derken şimde sürekli oturmaya yelteniyor yatırınca dönmeye yelteniyor yeni şeyler öğrendikçe uyumak istemiyo bugün 3-4 uyku sadece 20 şer dk uyudu uyumadı hala sabah 5 olacak uyumsk istemiyor direniyo :roll_eyes: sizinkiler nasıl uyutabiliyor musunuz?

Bizde 3 ay 11 gunluguz gunduz bu ara uyku sirunumuz var hasta oldugu icin suan gece beslenmesine kalkdi. Buyudukce uyanik kalma sureleri uzuyo evet ama normaldede gece uykusu varmi bebisin bu saate kadar uyanik kalmis canim

Ben daha hic oturtmadim hem erken hem kalcada sorun var cuft bez kullaniyoruz kontrolden sinra dyruma gore basliycam ozamana 4 aylik oluyo

Normal de 1-2 gibi gece uykusuna geçiyor sabah 7 de uyanıp emiyor sonra hep 2 saatte bir emiyordu gündüzde 3-5 saat arası toplamda uyuyordu bakalım inşallah düzene girer. Bende oturtmuyorum ama o pozisyonda azocık tutuyorum osman gönülal 3 aydan sonra canlı destekli oturabilir diyordu

Canim bu ara 3.4 ay bebeleri hep biyle heralde ya hep uyku duzeni bozuklugu aglama falan gece bende bakdim canim bakalim kontrole gidelim kalcasi gelisdiyse bende basliycam

Sen doktorun ne diyorsa o şekilde devam edersin yine inşallah sağlıkla düzelir minnoş ha şimdi oturmuş ha bi ay sonra çok önemi yok ama öyle hareket olsun dye yaptırdım

Bizimki bugün tam üç aylık oldu üç gündür çok huzursuz meme reddi sürekli ağlama kucağa alınca susuyo uykuya direniyor gündüz çok az ve kısa uyumalar var

İki gündür bizimkide kucamdayken oturma şekline geliyor oturmak istiyor sanırım kucamda gafif destekliyorum sadece

Meme reddi nasıl anlıyorsun aç ama emmiyor mu yoksa gün içinde geç aralıklarla mı emiyor? Benimki istemiyor arada itiyo memeyi ama öyle bana bakmak ses çıkarmak istiyo sonra emecekmiş gibi yapıp geri çekiliyo öyle oynuyo yani benimle :joy: ama açken saldıryo

Benımkı de 3 ay 4 gunluk oldu bazen altını degıstırırken bıraz havalandıryom o sırda kafasını kaldırmaya calısıyor. Kucaguma alıp oyun oynarken de ıyıce oturacak gıbı kendı kendını kaldırmaya calısyor yakın zamanda doner dıye dusunuyom suan emnıyet kemerı takmıyorum ama 12 hafta sonra baslarim ana kucagının kemerını takmaya

Artık sıkıldılar herhalde yatmaktan​:joy: banada dönecek gibi geliyor şu sünnet bi geçse hayırlısıyla 1-2 haftaya yaptırcam ondan sonea dönmeye başlasa iyi olscak

InsAllah zamanında doner .bende ben yokken donerde duser dıye korkuyom.

Ne olur ne olmaz bagla canim kemeri ben hep bagliyom duser diye Allah korusun . Bizimki tembel yuz usti durmayi sevmiyo ablasida hic durmazdi emeklemedide o yuzden bakalim bu emekliycekmi

Suanlık sorun yok gozumun onunde hep cunku artık bensız baska odada kalmıyor.mutfakts bbıle yanımda o bakıyır bn ymk yapıyom.

Mesela ağlıyor aç araniyor emzik verince susuyo memeyide daha sonra iyice acıkınca aliyor

Aranınca memeyi tutmuyor çok acıkınca mı tutuyor inşallah öyle bişey olmaz ya kilo verir öyle

Benimde 5 gün var 3 aya benimkinde de ara ara meme reddi tarzı oluyor hoplaya zıplaya emziriyorum sırf tutsun diye 1 haftadır da çığlık çığlığa bı gaz sancısı ama yok boyle bir ağlama içim parxalandi içini ceke çeke bı aglayisi vardı :pleading_face::pleading_face:acilde lavman yaptılar azıcık yaptı eve gönderdiler bi saat sinra yine aynı oldu yine götürdük yapacak biseyimiz yok dediler bizde Ankara’ya annemin hastane işi için gitmiştik hazır gelmişiz muayene ettirelim dedik doktor gaz damlasi verdi metsil günde 3 kere 3 er damla ver dedi kullanan varmı metsil damla nasıl kullanıyorsunuz acaba

Memeyi emmek istemiyor ağzına verdikçe başını çevirip ağlıyor acta olsa almiyor

Senin ki sancıdanmış canım biz ilk aydan beri gaz damlası kullanıyoruz çok şükür düzenli kullanınca etkisi oluyor ama bi vakti kaçınca sancı çekiyor düzenli kullan karnına masaj yap bacaklarını çok hareket ettir geçer inşallah

Bizim doğduğundan beri gaz sancılarımız var bugün 3 ay 12 günlük olduk 3.aya girmesiyle çok şiddetli olmaya başladı, zaten atak haftalarında pik yapıyormuş gaz sancıları, geçmiş olsun sizede. Damla olarak sab simplex en iyisi onu öneririm.