Bebeğim 4 ay 20 günlük ek gıda tadımlarına başladım kabak patates ve havuç 3 gün kuralına göre uyguladım şu anlık iyi gidiyoruz kimler ek gıdaya başladı ![]()
![]()
Nasil yapiyon bnada soyler misin ? Bende basliyam bn sadece bubara emzigine birseyler batirip veriyordum sadece tadimlik . Mesla recelerin cogunu tatdi meyvelerden de portakal ,mandalina ,elma tatdi. Corbalardan eriste corbasi verdim . Oyle püreyle hic ugrasmadim.
Portakal mandalina kivi gibi asitli meyveler yuksek alerjen sebebiyle bebeklere yasak. Yine reçeller içinde şeker oldugu için bebeklere yasak, tatlı olarak pekmez tuketebilirler. Ek gıda baslangıcında meyve tadımları en son oneriliyor cunku sebze reddi olabiliyormus. O yüzden once sebzeleri sonra meyveleri tattırın diyor uzmanlar.Püre ile baslayın muhakkak cunku yutma refleksi tam olarak gelişmemiş oluyor. Risk almayın derim
El gıdayla ilgili kitap aldım bende bu bilgiler orada yazıyor.
@h.aksnn cok erken değil mi ek gıda için bebeklerin sindirim sistemi henuz gelişmediği için zorunlu bir durum olmadıkça dr onermedikçe gerek duyulmaz. En az 180 gunluk bebekler ek gıdaya baslayabilir.
Biz 6 ay 4 gunluk olduk yarın dr randevumuz var dr onay vermeden cesaret edip tadımlara dahi baslamadım.
Bizde başladık tadımlara 4 ay 17 günlüğüz
Bende tadimlara basladim canim ama portakal mandalina limon cilek domates bunlar alerjik oldugu icin 1 yasdan once verilmiyo. Recelde verme canim. Ben fileli emzik aldim onun icine koyuyorum salatalik falan puresi gelmiyo suyu geliyo baya oyalaniyoda onunla mama sandalyesine koydum iki kerede kalcasinda aparat oldugu icin oturamiyoda onu cikarinca iki kere denedim sevdi sandalyeyide
Ondan bende aldım ama nasıl kullanmam gerekiyor içine ezip mi koyuyorsunuz yoksa küçük parçalar halinde mi?
Kabugu soyup dilimliyorum benimkinin delikleri cok kucuk pure hic cikmiyo suyu cikiyo sadece canim
Ne veriyon baska bn biz ne yersek onu veriyom suanlik bi alerjik durum olmadi halasi bi cok mandalina yedirdi suyunu iciyor . Cok seviyir sofrayi gorunce gozlri aciliyor . Ben 2 gundur suya alistiriyom ilk gunlerde ög diyordu kusuyordu simdi alisti . Receleri cok vermiyom sadexe emzigine batiriyom az birsey . Kusburnuyu cok seviyor.
Bah bunu bilmiyordum. Bende sebezelerden baslayim o zaman . Ben genelede onule ne gelirse onu veriyom
tadimlik oldugu icin sorun yasamaz diye dusunuyordum .
İdrari yaparkende yanma olur asitli ya pisik yapar canim sen verme yinede mandalina falan. Yogurt verdim daha bende oyle fazla bisey vermedim sebze haslamak icin aparat varya ondan alacam işte bide. Suyu ben veriyom bayadir mama iciyo diye seviyo suyu baslarda bogazina kaviriyoduda
Oyle yapiyim bnde .
Bizim doktorumuz baslayabilirsiniz dedi sağlık durumu ve kilosu iyi tadımlara baslayabilirsin tam olarak 5.5 aylıkken başlayacağız dedi
Buharda pişirme aparatı mi alacaksnz
Dun disari cikmisdim buldum aldim canim kullandim bile iyi oldu ![]()
Ben ilk defa bugün salatalık verdim eline tadını severmi diye bayıldı ortadan 4 e böldüm içini emmek hoşuna gitti hatta elinden alınca ağladı
4 ay 12 günlük