Bebek icin 9 10 cok gec bir saat. En gec 8 de uyumus olmali ki fiziksel ve zihinsel gelisimi icin gerekli hormonlar salgilansin. Benim bebeğim 7-7 bucuk gibi uyur sabah 7 bucukta gun baslar. Gec yatirinca gec kalkmıyorlar zaten bebisler.
Kaç aylık bebişinşz
Bebeginiz kac aylik bnm bebegimde oyleydi kacta uyursa uyusun sabahin 5 .6si uyanirdi ama bn biktirirdim misal alt konrolu emdir azcik oyna oyala bi yarim saate tekrar uyurdu bnm bebegim yanliz yasadigim icin esim ve abisi bakardi isim varken sallarlardi besikte bn nekadar sallamaya alistirmiyim desemde olmuyodu onlarda napsin osekil bakiyolardi sonra iste saliyorum uyuyodu 7 veya hemende uyandigi oluyofu cok zordu suan 5 aylik saylor baya iyi masallah dizene girdi ama bn salamayla ve pispis ninniyle uyutuyorum mecbur osekil uyuyo hemen daliyo e bn uykusu geldigini anliyorum ya huysuz oluyo yada memede uyuyakaliyo besigine koyup az salama uyuyo
3 aylik hemen hemen doğduğundan beri bu duzende gidiyoruz.
Şuan 7de mi uyanıyor
7 dede uyaniyo 8dede bazen sekizde uyansa misal cok bikiyo hemen uyuyo tekrar orn .bugun ara ara uyanmadan mirildsndi 6 gibi fln emdirdim tekrar uyudu zaten sonra arrij 9da uyandi 1 saat oyalandik uykusu geliyodu beliydi babasoyla oynadi fln 11 gibi artik dayanamadi uyudu hsla uyuyo arada mirildanir emer tekrar uyur bu bi duzense iyi bnce yani gunun cogu saate uyur bnm bebis bi sknti yoksa ama dedigim gibi henuz hsla salamayla cogu zsnan suda var babaci bnm ki kucaginda uyuyakaliyo bazen bn cabalsmadanbaba uyutsun bnce baba faktoru cook onemli onlar icin
Ay ben bı turlu uyutamiyorum 9da uyusa 10uyanip gece 3e kadar zor uyutuyorum ayaklarım ağrıdı artık sallamaktan gunuzde oniki ye kadar uyur
8 gün sonra 4 aylık olucax uyku konusunda bilgim yok neler yapmam lazım güzel anneler…. Sabah kaçta uyanıyor gece kaçta yatırıyorsunuz acaba
Burası cok karışık anam bu sorunun cok bi çözümü yok
Bizimki de 12 sinde 4 aylık olacak fakat bir düzen olduğunu sanmıyorum şimdiden uyku gerilemesi yaşıyoruz gece 3 de uyuyup öğlen 3de anca uyanıyoruz ana kız
4 aylık bebek için belli uyanıklık süresi var. Maksimum 3 saat uyanık kalabilir. Güne 7:30-08:30 arası başlamak gerekiyor ki akşam 8:30 gibi uyusun. Şimdiden küçük rutinler yaparak uyku zamanını ayarlayın derim.
Evet bunu yapıyorum çok işe yarıyor cidden teşekkürler aiiznkisi nasıl
Gündüz uykusunu düzgün yapamadıgı için geç uyuyordu benimkide düzene giriyor
5.ayımıza kadar belirli uyku düzenimiz vardı. Ama 5. aya girdikten sonra uyku diye bir kavram kalmadı bizde. Sanırsam diş sancıları var. Geceden sabaha kadar sürekli uyanık
İnşallah biz de düzene gireriz
Bizim de bi duzen yok henuz aksam nrkadsr gec uyursa uyusun 6 da veya 7de uyaniyo gece uyanmalari disinda malesef karisik bizde mesela bu aksam 9da uyudu uyyo suan hala sabah 6 uyanir bnce gecede emmek icin uyanir
Benimkinin gece uyanması dişten dolayı biraz arttı canım
Kızım 4.5 aylık hiçbi gün huzurla uyumadı naptıysam uykuyla arasını yapamadım artık dayanamıyorum iş kendime zarar verme noktasına kadar geldi hiç kimsenin bebeği böyle değil uyumuyor hep ağlıyor hep mızmız ben mi başaramıyorum anneliği çok üzülüyorum hiçbi şey düzelmicek gibi hissediyorum
Hic oyle hissetme sen 4.ay atagi var, belki gazi olabilir gaz icin hareketler yaptirabilirsin. Belki doymuyor olabilir mama takviyesi yapabilirsin
Kilo alımı önde gidiyor mama vermiyor doktorumuz. Gazını hep cıkartıyorum zaten süt diyetindeyim dokunacak hicbi sey yemiyorum. Hadi şimdi 4. Ay atağından şimdiye kadar neden böyleydi. Artık otururken bile başım dönüyor dayanamıyorum çevremdeki hiçbi bebek bu kadar huzursuz degil hic uyumuyor ne gece ne gündüz uyurken bile ya ses cıkarfıyor ya aglıyor ya hareket ediyor ailem uzakta destek olanım yok yakında deliricem