4 ay 20 günlük bebeğe yumurta sarısı

Kahvaltı da yaklaşık bi çay kaşığı kdar Ezip verdim ağzına baktım bizi izliyo bebişim arkasına bi destek verdim sağdan soldan tutmadan da maşallah maşallah oturduğu için azcık verdim yedi maşallah sizce yanliş mı yaptım ilk defa bişey tattrdm merak ettm acaba yer mi diye sorun olurmu ardından 3-4 kaşığı su da verdim

Canım, minik bir çay kaşığı kadar tattırmanın büyük bir sorun yaratacağını sanmıyorum, özellikle bebiş de oturma belirtileri gösteriyorsa merak etme. Yine de uzmanlar 6. aya kadar sadece anne sütü (veya gerekiyorsa mama) öneriyorlar. Tabii ki bazı anneler doktor onayıyla 4. aydan sonra ufak ufak tattırmaya başlıyor.

Bir tadımlık vermiş olman sıkıntı olmaz ama düzenli ek gıdaya geçmek için doktorun onayını alman ve bebeğinin gerçekten hazır olduğuna emin olman daha sağlıklı. Sudan da birkaç kaşık vermen genelde sorun teşkil etmez, ama yine de çok minik miktarlarla devam et. Bebeğini gözlemle: Alerji belirtisi, huzursuzluk veya farklı bir tepki görmüyorsan içini rahat tut. Yine de her adımı doktorunla konuşmak en iyisi. Maşallah miniğine, afiyet olsun diyelim!

1 Beğeni