Kizlar bazı yerlerde 4. Ay ek gıdaya başlayabilecegi konuşuluyor siz ne düşünüyorsunuz başlayan var mı?
Annemin dediğine göre 4 aylıkkende yavaş yavaş başlanabiliyormuş fakat doktorlara göre ve genel olarak 6. aydan itibaren diye biliyorum
Bu kadar erken başlarsan bağırsakla ilgili problem yaşayabilirsin kabızlık olur veya ishal olur. Her bebek bir değil bazı bebekler ek gıdaya daha erken zamanda hazır olabilir bazıları daha geç ama sen bunu bilemeyeceğin için bi problemle karşılaşabilirsin. Bazıları diyorki ben 4 ayda başladım hiç bişey olmadı ama biz problem yaşadık. İlk çocuğum o zaman küçüğüm sağın solun lafıyla erken başladım 5 aylıkken kronik ishal oldu götürmediğim doktor kalmadı. Bi doktor neden erken başladın ek gıdaya bu çocuğun bağırsakları tahrip olmuş dedi. Bezi bırakana kadar neler çektim sürekli alt değişme sürekli pişik.
Ben yediklerimden iki cay kaşığı verdim hep 3 aylik olduğundan beri ama her gun degil ara ara verdim. Suan 4 aylık yine ara ara veriyorum. Ben yemek yerken hatta kendide agzımın icine bakıyor veriyim diye. Bi sorun yaşamadim hic. 5. Ayında yavas yavas bende baslamak ıstiyorum
Anne sütü yetersiz geliyorsa ve sadece mama ile ilerlemiyor da 4.5-5 aylık olunca 3 gün kuralı ile başlatılıyor