4 aylık idrarda pembelik

Bebeğim şuanda 4 aylık erkek bebek ve idrarın da ara ara çok hafif pembelik oluyor yaşayan var mı acaba benim gibi aleejik midir yoksa internette okuduğumda susuz kaldığı için olabilir yazılmış su verilir mi bu süre de :thinking::pensive_face:

Bugün bende yaşadım ilk defa bebeğim 7 aylık su veriyorum ben ondan olduğunu sanmıyorum

Ben değil ama arkadaşımın bebeği yaşadı 4 aylıkken böbreklerde kum var demişlerdi bence doktora bir gidin.

Çok teşekkür ederim :hugs: doktora danıştığımda buradan tekrar bilgi yazarım

Bilemiyorum ilk başta akşam bezinde olunca doktora da danışamadım internetten baktığımda susuzluk belirtisi yazıyordu gelişimde sıkıntı olmadığı için dışarıdan ek suya ihtiyaç duymadım 6 ay anne sütü yeterli denildiğinden dolayı

Doktora danışın mutlaka, normal idrar rengi değil sonuçta :grimacing:

Bebeklerde bezde turuncu veya pembe renkte lekeler görülebilirler. Bu durum genellikle ürik asit kristalleri nedeniyle oluşur ve çoğu zaman zararsızdır. Ancak bazı durumlarda dehidrasyon veya yeterli beslenememe belirtisi olabilir. Benim bebeğimdede vardı çocuk doktorumuz normal demişti az su içiyordu az idrar yapıyordu böbreklerinede baktılar her ihtimale karşi normaldi herşey sonradanda düzeldi bol su içmeye başlayınca

6 aylık kızımda 2kez aynı sorunu yaşadım çok korktum doktora mesaj atıp sordum sıvı yetersizliğinden ve cok terlediginden oluyor dedi ve ben bi doktorun anne sütü alan bebeklerde su zorunlu degil cümlesi yüzünden kızıma rutin olarak su vermiyordum ama simdi bin pismanım farketmesem belki de böbrekleri zarar görecekti doktora yazdığımdan beri günlük 50 ml su veriyorum uyumayan cocugum uyumaya başladı. Lütfen ayına göre az da olsa su verin susuz bırakmayın idrar rengi düzelecek

Genel olarak herkes susuzluk diyor ve bugün ilk kez az miktarda versim ve şuana kadar tekrarlamadı

Çok teşekkür ederim gerçekten de çok korktum ama bugün su verdiğimde tekrarlamadı ve evet venim bebeğim de aşorı terliyor

Evet yeterli kadar su aldıgında geçiyor merak etmeyin :heart:

Çok teşekkür ederim gerçektende öyle oldu günlük belli miktar su yeterli geldi endişe etmeye gerek yokmuş ama annelik iç güdüsü edişe ediyoruz​:hugs: