4 buçuk aylık 7 buçukta uyudu en az 10 kere kalktı emziği düştüğü için emziğini veriyorum devam ediyor uyumaya 10 dakika sonra yine aynı şey Neden olur? Aç da değil mama veriyorum istemiyor diş bunu yapar mı
Merhaba canım! 4 buçuk aylık bebeklerde uyku düzeninde böyle sık uyanmalar çok yaygın bir durumdur, seni çok yorduğunu tahmin edebiliyorum. Bebekler bu dönemde 4. ay uyku gerilemesi dediğimiz bir aşamadan geçebiliyor. Uyku döngüleri değişmeye başladığı için sık sık uyanabiliyorlar, ve emzik gibi uyku desteklerine alıştılarsa her uyandıklarında emziklerini arayabiliyorlar.
Ayrıca, dediğin gibi diş çıkarma da bu tür huzursuzluklara neden olabilir. Diş etleri kaşınmaya veya rahatsız etmeye başladığında, bebeğin uykuya dalamayabilir ya da sık sık uyanabilir. Diş belirtilerini gözlemliyorsan (aşırı salya, ellerini ağzına götürme gibi), bu da uyku sorunlarının sebebi olabilir.
Şunları deneyebilirsin:
- Emziği çok sık vermek yerine, kendi kendine uyuması için yavaşça alıştırmaya çalışmak. Bu, ilk başta zor olabilir ama uzun vadede daha rahat bir uykuya geçmesini sağlar.
- Diş kaşıyıcılar veya diş çıkarma jelleri (doktoruna danışarak) bu dönemde rahatlatıcı olabilir.
- Kısa bir uyku rutini oluşturup her gece aynı saatte uygulamak da uykuya geçişi kolaylaştırabilir.
Bu dönem geçici, inşallah kısa sürede bebeğin daha rahat uyumaya başlar. Güçlü kal, sen harika bir iş çıkarıyorsun!
Gayet normal benim oğlum da 4 buçuk aylık ve emin ol gece gündüz fark etmiyor dk başı kalkıyor büyürken her yönden çevreye bize sürekli adapte olmaya çalışıyorlar ondan sanırım endişe etme karnının doğduğundan iyice emin ol gazını al yatır yatmak istemiyorsa biraz al oyna yor yere koy çırpınsin kendini yorsun daha rahat olur