Rutin kontrolumuz vardi kizim 8 kilo 67 santim iyimi bana biraz az gibj geldi qnne sutu daha yeni yeni ek gida ya basladik
Ay biz de 6 ay 11 günlüğüz daha gidemedim valla kontrole cumaya kadar gideceğim ben de söylerim bakalım son durum neymiş en 5,5 aylıktı 69cm 8,5kg ama yavaşladı hasta falan oldu
Benim kizim 4 aylikkken 6.700 kilo boyda 65cmdi simdi 5 aylik oldu ne kadar bilmiyorum ama bildiklerimi sana aktarayim. Her bebegin kilo alisi farklidir. Bebegini diger bebeklerle kiyaslama mesala kilo alip almadigini boyunun uzun veya kisa oldugunu kucuk bir analiz yaparak anlayabilirsin.
bebegin ilk doğduğu kilosu ve boyu onemli mesala bnm kizim 3.650 kg boyu da 51 cm dogmustu ve 4 aylikken 65cm 6.700 kg bana ideal gelmisti hemsire sinirda desede bn normal oldugunu dusundugum icin hic dert etmedim. Benim icin boy onemli . 6 aydan sonra cok fazla kilo almayabilir haraketli zamanlarinda .benim bebek uyurken bile tepiniyor asiri haraketli bir bebek o yuzden kilosuna onem vermiyom cok buyuk bir fark olmadigi surece kilosuna takilma . Belli bir sure sonra bebeklerin boy uzamasi da yavasliyor . Bebegin 9 aylik olup boyu 65cm olursa bebegin boyu kosa olur ve doktor bunu sana. Soyler bence bebegin kilosu boyu normal .
Ellerine saglik dolu dolu yazmssin canım kiyaslama yapmıyorum benim sutum de sikinti varmi diye o ku yetersiz az kilo aldığını dusundum boyu da babamiz uzun ben orta boylu bakalim hangimize cekecek saglikla buyusunler benim kizda cok cok hareketli
Bana az geldi canim ebemiz normal dedi
Hadi bakalim ins guzel sonuçlar alirsiniz
Cok haraketli olmasi da zayiflatiyor. hatta emekliyorsa biraz daha zayifliyorlar bizim kiz daha emeklemiyor valla emeklemiye baslayinca biz evde köse kapmaca oynucagiz galiba ![]()
![]()
![]()
Doğum kilosuna göre bakıyorlar ya normal dediyse normaldir bence
Ay sırf hastalandı pek bişey yemedi 2-3 hafta ben kafayı yiyodum cicibebeye mama yapıp verdim yazık yavrucaga ![]()
sadece o yüzden merak ediyorum Allah’tan çocuk şeker komasına girmeden az da olsa yemeye başladı da cicibebeye eşime yedirdim ![]()
![]()
51cm 3850gr