6 aylık bebek neden uyumaz

Kızlar kafayı yemek üzereyim cidden iyi hissetmiyorum desteksiz büyütüyorum eşimde pek yardımcı olamıyor 2 haftadır kızım asla geceleri uyumuyor kucağımda sakinleşmiyor uykusu var ama böyle bir direnme yok gece uykusu çok güzeldi ne oldu kızıma anlamıyorum gündüz uykuları güzel 2 kere yatıyor 1 ile 3 saat arası değişiyor süreleri gündüzleri aktivite yapıyoruz oyunlar oynuyoruz yoruyorum yani uyusun diye ama yok yatağa daha koymadan kendini kaldırmaya çalışıyor kucağımda da aynı kafasını bir sağ bir sol yapıp duruyor asla uykuya geçemiyor o kadar yorgun ve uykusuzum ki sabrım kalmadı artık emekliyor ardından ayağa kalkmaya çalışıyor ondan mı uykusuzuz bilmiyorum yaşayan var mı varsa çözüme ulaşan var mı

1 Like

Guzduz uyku saatlerini kisaltin az uyursa gece uzun uyur ve uykuya kolay geçiş yapar gündüz kaç saat uyuyor

1 Like

Yani gündüz uykusunu söylemek gerekirse 4 5 saat yatıyor bazen 2 3 saat 2 kere uyuyor bir sabah bir de öğleden sonra en son uykusu 5 de bitirmeye çalışıyorum 7 bucuk 8 gibi uyutuyorum akşam gece uykusuna geçiş yapıyoruz ama yine kalkıyor gece

Gunduz 3 uyku yap daha küçük iki uyku az bence ondan uzun uyuyordur birini uzun uyusun iki saat falan diğerlerinde bir yada bir buçuk saat ayarla gece uykusunada 9 da yatır

1 Like

Bı böyle dene bakalım ben böyle yapıyorum benim kızım 9 aylık iki uyku yapıyor artık 3 yapınca gece uykusuna geçiş yapamıyor

1 Like

Emekledigi için uyku düzeni bozulmuş, benim kızımda emeklemeye başlayınca uykuya zor geçmeye başladı, emekler pozisyonda uyuyordu hatta, gece sık uyanıyordu.Gece yatmadan kendi kendine konuşuyordu babildar gibi hep birşey anlatıyordu..6. ayda atak geçiriyorlar, çevreye ilgileri falan artiyor beyin ise bu süreçte hep aktif ve gece öğrendiklerini tekrar ediyor.O ayda ben 3 uyku yaptırıp en geç 7 buçuk 8 de uyutuyordum.Her bebek farklı ama tabiki…

1 Like

Benimkinin 6 aylık olmasına 1 hafta kaldı gündüz ben 4 5 uyku yapıyorum gece sadece emmek için uyanıyor sık uyanıyor ama en azından iyi kötü uyuyor :sweat_smile: uyku süreleri bebekten bebeğe değişiyor herhalde benimki yarım saatten fazla uyumuyor ondan kaynaklı da olabilir uyku süresini kısaltıp 3 4 yapabilsen sanki rahatlarsın gibi Rabbim yardımcın olsun

1 Like

Teşekkür ediyorum deneyeceğim inşallah bir fayda görürüm :folded_hands:t2::smiling_face_with_three_hearts:

Her yeni biir şey öğrenmesinde uyku gerilemesi yaşayacağım her anne gibi teşekkür ediyorum dediğiniz şekilde deneyeceğim​:folded_hands:t2::smiling_face_with_three_hearts:

Teşekkür ediyorum yorumunuz için deneyeceğim dediğinizi biz 4 aylıkkende gündüz uykumuz yoktu gece emzirmeye uyandıramıyordum o derece sağlam yatıyordu uykusuzluk zormuş allah razı olsun :smiling_face_with_three_hearts::folded_hands:t2:

Ecmain inşaAllah benim ilk bebeğimde öyleydi tek fark ne gündüz ne gece uyumazdı anlayabiliyorum inşaAllah yakında düzene girer :innocent:

1 Like

Diş olabilir gündüz uykusunu fazla alıyor olabilir

1 Like

İnşAllah :folded_hands:t2::folded_hands:t2:

Nasıl yapmam gerekiyor örneklendirir misiniz saat konusunda çoğu kişi uyuyan çocuğu uyandırma diyor

6 aylıkken bizimde başımıza gelmişti uyku gerilemesi varmış 6.ay üç hafta sürmüştü

1 Like

Evet uyandırma daha zor olur senin için ama gündüz uykularini 1.5 saate düşürmeyi deneyebilirsin birde yeni bişey ogrendiyse ondan da uyumaya bilir

1 Like

Ben uyandırıyorum kendi uyanmazsa yoksa gece uyumuyor şimdi alıştı kendi uyanıyor saatinde

1 Like

Maşallah darısı benim kızın başına inşallah :smiling_face_with_three_hearts::folded_hands:t2:

Yeni nesil cidden çok farklı umarım bir an önce geçer

1 Like

Evet emekliyordu bir anda koltuklara tutunup kalkmaya başladı çok hızlı oldu zaten beni beş dakika tek bırakmıyor kapıdan çıktığım gibi ağlıyor ayrılık korkusu dedim oda etken olabilir ama bilemiyorum dediğini deneyeceğim işe yaramasını çok isterim :folded_hands:t2: