Market pekmezi mi vericez yoksa organik mi almak lazım verenler sade şekilde mi verşyor acaba ?
70 80 derecenin ustunde isiya maruz kalmamis olmasina dikkat edin, ben og naturalden organik dut, uzum, keciboynuzu pekmezi aldim. Muhallebi tarzi seyler veriyorsaniz hafif ilidiginda onlara karistirip verebilirsiniz. Direkt de verilebilir muhtemelen. Yogurda falan karistirilabilir. Yine pankek tarzi kahvaltiliklarin ustune dokulebilir. Ama firinda ya da ocakta tekrar pisirmemeye ozen gosterin.
Evet market pekmezi almadim ama illa markettekiler kötü diye bir sey yok. Pekmezde en tehlikelisi köylerde kontrolsuzce saatlerce kaynatilarak dogal adi altinda satilanlar. Koska tarzi guvenilir, bilinen markalarin pekmezleri de alinabilir. Yine de ben organik sertifikali urun tercih ettim tabi.
Biz kendimiz yapıyoruz köyde oturuyorum ben eşimle birlikte yaptık
Evet pekmez veriyorum bende 7aylık bebeğim
Merak ettim pekmez yapılırken kaynatılır diye öğrendik hep, pekmezin çok kaynamasının nasıl bir zararı var.
Kaynamadan nasıl pekmez olacak anlamadım. Kaynayanlar sağlıksız mi oluyor.
Hmf degeri yukselir ve ciddi kanserojen barindirir. Detayli bilgi icin google uzerinden kisa bi arastirma yapabilirsiniz zaten direkt cikacaktir.
Evet maalesef oyle oluyor. Isi kontrollu yapilmasi saglikli olan.