9 aylık bebek ve ek gıda

Ömerin 2 dişi çıktı genel olarak yediklerimizden veriyorum başka yerlerde görüyorum bebekler pankek vs herseyi yiyor. Geçen pilav verdim tukuruyor çiğnemek istemiyor makarna veriyorum keza yine aynı ben o tarz şeyler veremıyorum daha ufak taneli seyler anca yumurta falan pişiriyorum veriyorum çiğneyemediği için ağzına büyük geliyor ve dışarı çıkarıyor diş sayısıyla alakalı olabilir mi pankek yiyen bebeğin 6 adet dişi vardı ?

Dişden dolayı ola bilir ,cesurunda dişi 2 tane olduğu zaman ,ısırmayı bilmiyordu, çiğnemeyi bilmiyordu diye ezip püre şeklinde veriyordum her şeyi.
Üst ve alt çıktıktan sonra artık çiğnemeyi yavaş yavaş öğretmiştim.

Çiğnemeyi bilmiyorsa meyveli yoğurt ver.

Ben meyveli yogurtun içine 3,4 kurabiye ovuyorum elimle karıştırıp veriyorum hala.
Çok tutumlu oluyor.

Patates püresi yapıp vere bilirsin ç

Evet o tarz veriyorum zaten ama ne bileyim millet köfte pankek vs tarzı şeyler veriyor diye acaba bizde mi sorun var dedim

Ay kanayan yaramdı benim beslenme danışmanı ile ilerletiyoruz şimdi bu süreci, çok şükür toparladık
Şöyle birşey var 6.ayda sadece ilk 2 hafta püre vermelisin daha sonra çatalla ezip vermelisin ki çiğneme güdüsü tetiklensin yoksa bebek pütürlü şeyleri yemez çiğneyemez ergoterapi ile uğraşırsın demişti bana uzman,
Pankeke gelecek olursak onuda sabah bi çorba yap örneğin tarhana çorbası yanına pankek pankeki ufala iyice kaşıkla çorba verirken bi parça da koy öyle yer ancak köftede aynı şekilde
Birde siz yemek yerken sofrada olsun abartılı bi şekilde çiğnediğinizi gösterin ki oda taklit etsin ipekcim

1 Beğeni

O verdigin yemekleri once pure seklinde ver
Once tadina adopte olsun bir iki kasik
Da olsa.
Sonra sonra parcalara gec
Ekmek le basla cigmeyi bi ogrensin
Kirintilari kendi onune koy.
Benim oglan kavrulmus patates yedi mesela
Bir iki parca yumusak peynir
Mercimek corbasini seviyo
Meyve puresi verdim mesela demin yaptim
1 avocado 1 muz 1 portakal biraz cilek ve icine mamasini koydum 4 kasik biraz su 200 ml kadar oldu.
3 kaba boldum.
Rahatlikla tuketiyo kilo alimi da guzel.

1 Beğeni

İnan yapıyorum bunları ama ilerleyemiyoruz

Ömer çok karışık şeyleri sevmiyor yapıyorum bu şekilde de zaten adım adım ilerledim pure hafif psrcalı olarak ciğniyo çiğniyo sanki boğazında kaşıyo tukuruyo yada kusarak çıkarmaya çalısıyo
Bazı seylerı de bayıla bayıla yıyo patates haslıuorum yumurta kırıyorum ıcıne parcalı parcalı cok guzel yıyor mesela

Bebekler bogazina kacar gibi ogreniyo zaten
Panikliyoruz ama oyle oyle ogreniyo.

1 Beğeni

Bemim kızımda öyleydi sonra herkes beni çok korkuttu böyle giderse pütürlü yiyemez diye bende korkudan pankekleri elimle ezip verdim başlarda ama sonra alıştı artık herşeyi yiyor .
Tavuğu bile elimle hafif ezip veriyorum

Not olarak hanımefendi artık kendi yemeklerini istemiyor gelip bizimkileri yiyor inanırmısınız

Yani yoğrudu peyniri falan bile ona ayrı yapıyordum istemiyor oturup market yoğurdu peyniri yiyor

Hatta geçen kendi yemeğini yemedi, oturdu 2 günlük olan biber dolmasını yedi ya :woman_facepalming:t3::woman_facepalming:t3: yani düşünün o derece.

Gerçeği tam 3 gündür hasta 40a çıkıyor ateşi bu nedenle hiç bir şey yemiyor içimiyor :woman_facepalming:t3:

Benim oglanda 39 larda allahtan
Fitille islak bez banyo dengeledik

1 Beğeni

:frowning::frowning: size de çok geçmiş olsun.

Bugün biraz daha iyi gibi sanki ateşi çıkmadı ama hala halsiz ve hiç bir şey yemiyor

Evet ömerde bizim yemeklerden yemek istiyor :rofl::rofl:

Köfte falan verince kabız oluyordu cesur o yüzden vermedkm ben

9.aydan sonra sizin yediklerinizi yer demişti doktorumuz tuz koymayın çok salçalı yapmayın zeytinyağı kullanın yeterli demişti canım ne güzel işte öyle pişir baharatsız falan yesin çocuk yiyosa daha ne :nazar_amulet::nazar_amulet: