1 yaşındaki kızım icin viks kullanabilir miyim burda tıkanıklığı ve öksürük icin burnunu temizlettirmiyor çok ağlayıp katılıyor
Fotoğrafını atar mısınız 2 türlü var.
Bende yok malesef komşudan isteyecektim emin olamadıg6m icin vazgeçtim ![]()
Sadece ayak altını ve göysüne cok az kulak çubuguyla sür yeşil oluyor mini kapta ama bebek için cok erken kullanmazsan olmazmı hıc mı durmuyor damla döksen oda acar bıraz
Burnuna sürme cok agur kokuyor ![]()
Elimden geleni yaptım zorla serum fizyolojik sıktım ama çekemedim genzi dolu bu geceyi bi şekilde geçireceğiz ![]()
Bebek için olansa kullanım kılavuzuna bakarak uygulayabilirsiniz. Yok eğer alttakindense maalesef kullanamayiz.
Burnunu ağlasa da yapacak bir şey yok açmaya devam etmelisiniz. Ben bir de şunu kullaniyorum yanına makyaj pamuğuna 3 4 damla damlatıp bırakıyorum. Burun açıcı. Ben de kullanıyorum açıyor hemen tıkanıklığı. Tabi önce temizlik yapmalısınız gece boyu rahat uyumasi için bu.
Vicks’in yasaklı olmasının sebebi içinde kafur maddesinin olması bu arada.
Ben artık yatırarak açamıyorum burnunu durmuyor. Ayakta açıyorum. Teker teker sıkıp sırtına vurunca akıyor biraz bekleyip sonra kalanı çekiyorum. 4 gündür yapıyorum bugün azaldı. Bu arada salgın var covid varyantı. Siz de ondan olabilirsiniz. Ben de aynı durumdayım burun akıntısıyla başladı sonra boğaz ağrısı ve öksürüğe döndü. Grip değil kesinlikle.
Allah ım ne kadar korktum ya. Daha bugün ilk defa vics i sadece ayaklarına sürdüm . Bunu okuyunca için ürperdi. Rabbim esirgesin. Burnuna sürülmez onu biliyordum ama artık hiç sürmem. Bende her gün burnunu açıyorum doktor saat başı bile yapabilirsin dedi. Birde balgam oluyor yada geniz akıntısı hırıl hırıl yavrum kıyamıyorum.
Bende artık geceleri uyumadan önce serum fizyolojik sıkıyorum sonra çekiyorum her akşam uyumadan önce yapsam sıkıntısı yok ozaman dmi?
Çok teşekkür ederim
Yok yok doktor dedi kontrolde işte hatta ben balgam var gibi atamıyor yutuyor dedim. Annesi bizler gibi değil atamaz ztn yutsun birşey olmaz dedi.Ki benimki 2 aylık. Bebeğe uygun aparat ne aldım onunla yapıyorum. Doktorda sordu ztn nasıl yapıyorsun diye anlattım tmm dedi.
Kızlar ben bebemin burnu tıkalı olmadığı sürece açmıyorum yani rutin haline getirmedim bunu sadece tıkalı olduğunda rahatsız olduğunu fark edince açıyorum sorun olurmu
Cok çok teşekkür ederim biz doktorun onerdiklerine bile guvenemiyoruz burun açmak aslında banyo yapınca açılıyor ama kış geldi banyo yaptırmak zorlar serum fizyolojik de çok sık başvurulmalı doktor öneriyor ama daha küçükler dikkat etmek lazım
Bbde aynıyım ama işte hastalanınca alısık olmadıkları için burunlarını ellettırmiyorlar ![]()
Bundan kullanmıstım yakaya damlatıyorsun faydası vardı ılk cocugumda ama bebege olurmu bilmem
Bizde aynı atlattık tekrar gelmez insallah burundan baslıyor bogaza
Normal viksi 3 yasindan once kullanamazsin.
Yok ztn rahatsız olduğunda yapın sadece. Bizim ki sürekli olduğu için ben yapıyorum hırıl hırıl dayanamıyorum çünkü. Ztn çıkan çıkıyor ama tamamı çıkmıyor.
geniz akıntısı balgam yapıyor kalıyor. Haftaya kontrol var bakalım
ne dicek doktorumuz
Bu dediğiniz serum fizyolojik mi