Merhaba arkadaşlar Bebeğim 3 aylık gaz kusma ve reflü sorunu olan bir bebek, uykudayken öğürerek ağzından katı kıvamlı sarı bir şey çıkardı ilk kez oldu böyle bişe geçici reflüsü olduğunu belirtmişti doktorumuz ama bu bahsettiğim şey ilk kez oldu. Böyle bir şey başına gelen var mı ?
Merhaba canım geçmiş olsun benim oğlum da reflü var biz gaviscon ilaca başladık benimkide uykuda öğürürdü sürekli bide gıcık tutmuş gibi öksürürdü ilaca başladıktan sonra düzeldi öğürmeler öksürükler ama kusması hala var tabi eskiye göre çok daha az sarı şeyi bilmiyorum daha önce görmedim ama bebeğin burnundan genzine genzinden de midesine mukus indiyse belki ondan olabilir
Teşekkür ederim size de geçmiş olsun doktorumuz 4.aydan sonra düzelir dedi kusması da kalmaz dedi ama bakalım. Olmazsa doktora bir sorayım ben bu durumu
Yetişkimlerde sarı renkli kusma safra diye biliyorum ama bebeklerde nedir bilemiyorum . Reflüyle alakalıda olabilir. Doktora bundurumu mutlaka bildir canım. Safra ve bağırsakla alakalı olabilir çünkü
Evet bende ilk kez böyle bişe görünce korktum gece gece doktoruna yazdım dönüş bekliyorum bakalım umarım kötü bişe değildir
İnşallah geçmiş olsun canım. Cevap atınca burayada yazar mosın . Aynı şeyi yaşayan olursa burdan bakıp bilgi alırlar
Yatak basligi yuksek olsun yari hip mama ver yada emzirirsen cok hava yutmasin meme ucunu iyi kavramasi lazim 10 ver sonra yine ver.reflu yatagiyla da emzirebilirsin uyanmaz da besige koyarsin yatakla eymene bir haftalikkken teshis konuldu acilde.boyle ce atlattik buyudukce bisey kalmadi.