Alerji testi

3 aylıkken bebeğine alerji testi yaptıran annelerimiz var mı acaba? Çıkıyıor mu testte alerji?

Bebeğim 2 buçuk aylık. Doktor kan testi istedi.
( Yumurta sarısı, beyazı, inek sütü ve toz) Test sonuçları negatif çıktı. Diyet yapmama rağmen şikayetimiz devam ediyor. Haftaya pazartesi yeniden sonuçlar hakkında görüşeceğiz doktorla.

Anladım, ben de diyet yaptım şikayetlerimiz biraz azaldı. Süt ürünleri yiyince tekrar arttı. Alerjisinin süt ürünlerine olduğunu anladık. Ama başka bişeylere de varmış gibi. Ara ara sancı geliyor eskisi kadar olmasa da. Doktorumuz test yapılsa da yüksek ihtimal sonuç çıkmaz dedi. O yüzden merak ettim

Evet bebeklerde sonuçların doğru çıkma ihtimali düşükmüş. O yüzden doktor da bana sonuç ne çıkarsa çıksın diyet yaparak kontrole gelmemi söyledi. Gittiğimizde deri testi de talep edeceğiz. Diyet yapmak da çok zor bu süreçte. Çoklu gıda alerjisi durumu daha da çok. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah :pray:

Valla çok zor ben haftalardır süt ürünü, baharat, susam, kuruyemiş, paketli gıda yemiyorum. Çoğu sebze ve bakliyat da gaz yapıyor diye yemiyorum. Sadece patates, kabak ve tavuk, pirinçle besleniyorum. Çok yoruldum. Bebeğim hiç durmuyor yemek de yapamıyorum. Dışardan da söyleyemiuyorum çoğu şey yasak çünkü. Kafayı yemeye ramak kaldı. Ve ilk defa bebeğimin kilo alımı da yavaşladı, alerjilerde oluyomuş. Ben bile bazen aç kalıyorum saatlerce, o napsın…

Bizide bilgilendirirmisin gidince küçük bebeklere test yapılmıyor Muş cnm benimde oğlumda nokta kadar kan. Geldi bugün maalesef birde kan harici vücudunda böyle kırmızı nokta gibi şeyler var i bizim boynunda birde göğsün de var az

Size tavsiyem eğer bebeğinizin gaz problemi yoksa bakliyat tüketin. Ben de ilk yemedim ee diyet de eklenince sütüm direk azaldı. Sonra doktorun dediği diyet ürünü dışında hiçbir besini diyete katmadim. Evet dışarıda yemek yiyemiyorsun, aşırı kısıtlanıyor maalesef.

Tabi kontrole gidip geldikten sonra size yeniden haber veririm. Benim doktorum da ilk test yapma taraftarı değildi. Hem kan değerlerine de bakalim diye yapalim o zaman dedi. Şimdi gittiğimizde deri testini de biz talep edeceğiz.

Aynen size katılıyorum her şeyi kesmekde olmuyor bende gaz yapacak diye mercimek çorbası bile içmedim şuana dek dün içtim baktım dikkat etsekde etmesemde gaz sorunu oluyor

Tmm çok teşekkür ederim bizim kan iki seferdir geliyor ama çok az aslında arada yemek lazım diye düşünmeye başladım herşeyi kesince dediğiniz gibi sutede etkisi oluyor

Birde doktora size zahmet keçi peyniri öneririm sorabilirmisiniz oda alerji yaparmı alerji oranı onda daha düşük diye duydum

Ben de inek sütünü devam ettirirse soya sütü ya da hindistan cevizi sütü gibi ürünler tüketebilir miyim diye soracağım. Unutmazsam ve fırsatını bulursam sormaya çalışırım.

Maleesef gaz sorunumuz da var

Tmm çok teşekkür ederim

Geçmiş olsun bizimde öyle ikinmakdan göbek fıtığı oldu

Sizde kandan başka belirti varmı vücudun da bizim isilik tam bilmiyorum kırmızı küçük kaberciklar var

Anladım o zaman daha çok dikkat etmeniz lazım. Herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir tabi ama ben pırasa yediğim zaman sütümün arttığını fark ettim. İsterseniz tüketin siz de seviyorsanız.

Hayır yok. Sadece kakada kan var.

Her bezde çıkıyor mu kanamabide kaka rengi bazen bizim yesil oliyoi

Diyetten önce 3-4 günde bir ya da haftada bir oluyordu. Diyete başladıktan sonra hergün ya da gün aşırı olmaya başladı.