Alerjik bebek beslenmesi

Kızlar bebeğim Süt ve süt ürünleri alerjisi var. 6 aylık olduk ek gıda sürecindeyiz. Bebeğinde bu tür alerji olan var mı genelde ne veriyorsunuz ek gıda olarak?

Herşeye alerjisi var neredeyse bacım doktorunla ilerle bence bizimki bı yaşına girecek bı kaç gün sonra süt yasak 3 ay daha diğer süt ürünlerini ver dedi üst üste olamayacak şekilde yumurta akı yasak 1 ay sonra başlayacam öyle adım adım ilerliyorum bizim pirinç patates bı sürü şeye daha var

Merhaba şuan zaten tadım aşamasındasınız sebze ve meyvelerle ileryebilirsiniz. Çorba yapabilirsiniz veya meyve püreleri. Kızımında süt ürünlerine ve yumurtaya alerjisi vardı öğün olarak ek gıdaya geçtiğimizde kahvaltılar da meyve pürelerini akşam yemeklerinde de sebze çorbalarını tercih etmişdim. Çeşitlilik açısından çok zor ama farklı sebzelerle meyvelerle çeşit oluşturabilirsiniz. Çorbalarını pirinç şehriye ekleyebilirsiniz meyve pürelerine bebek irmiği ekleyip doyuruculuğunu artırabilirsiniz. Çoğu alerjenler yaşına girdikçe geçiyor çok nadir 3ile 5 yaşına kadar sürebiliyor ama doktorum bu oranın çok düşük olduğunu söylemişti. Kızımın süt alerjisi 11. Ayında yumurta 13. Ayında geçmişdi sizinde umarım en yakın zamanda geçer güzeliklerle büyütün bebeğiniizi