Arkadaşlar merhaba 7 aylık kızım var süt ürünlerine ve yumurtaya alerjisi var kahvaltıda çok zorlanıyorum öğün vermek için çünkü meyve pürelerini yemiyor elma artmut muz bunları öğününe koyduğum da asla bitirmiyor iki üç kaşık zorla yiyor sebzede katsam meyve olduğu için çok zorluyor beni. Akşam öğününde sorun yaşamıyorum ama sabah kahvaltı için önerileriniz varsa yardımcı olabilir misiniz
Yogurtsuz bebek tarhanasi veya baska corba turlerini verseniz, ben koyu kivamli corba yapip alistirma bardagina koyuyorum, kendi iciyor istahli bi sekilde. Bi de karsisinda bardakla ben ya da esim de bir seyler iciyoruz o zaman daha da hevesle iciyor. Doyurucu ve kivamli olmasi icin irmik de ekleyebilirsiniz gluten alerjisi yoksa.
Ayrica kahvaltimizda mutlaka 2 tatli kasigi kadar zeytinyagli avokadomuz olur
Yemek de sorun yok yemeye çok hevesli ama meyveyi yemiyor. Sürekli sebze çorbaları püreleri falan yapıyorım istiyorum ki kahvaltı öğününü ayırt etsin
Mecbur kahvaltıda da sebze püresi veriyorum ben. Geçen ilk defa irmiği suyla pişirip meyve püresi katıp verdim, o da alternatif olabilir. Arada avokado veriyorum ama cok seçenek yok malesef alerjik bebekde, en azından ben bulamadım ![]()
Bir de yeni emmiş olmasın ek gıda verirken. Bazen ondan dolayı da yemek istemiyorlar
Bişey sorcamktim bizim bebisdr süt alerjisi var iki aylık emiyor süt ürünleri kestim ama ilerde ek gidada devam ederse kalsiyum nerden alicaklar acaba anne sütü yeterli oluyor mu hani bizde yemiyoruz sonuçta peynir yogurt
Birde mama kilo alışı azsami basliyorlar
Elmalı tarcinli yulaf yapabilirsin , sutsuz ve yumurtasız bebek bisküvisi yapıp onu meyvelerle yada yulaf irmik unu ile karıştırıp verebilirsin meyvelerin içerisine ceviz katıp yulaf unlu tarifler yapabilirsin
Anne kalsiyum ve d vitamini takviyesi kullanması gerekiyor. B3n zor geldiği için bi noktadan sonra kullanamadım açıkçası. Aile hekimine yazdırmıştım
Evet o önemli. Doktor gerek görmezs3 başlamıyor. Ekngıdaya bebeğin durumu da uygunsa biraz erken başlamayı tavsiye edebiliyorlar. 5.5 ayda falan
Evet bende kullanıyorum