Alerjik bebek

Yok kötü anlayayım gerçekten çok teşekkür ederim çok güzel tavsiyeler verdiniz bu süreci kolayca atlatmam için bazen bazı doktorların karmaşık katı bazen anlayamadığımız dilindense tecrübe etmiş bir annenin tavsiyesine uymak daha mantıklı oluyor sizin dediklerini yapıp kahvaltıda çok basit beslendim bakalım ne olacak sadece domates havuç yeşil soğan ve zeytin yedim

1 Beğeni

Çok zor bir süreç maalesef. İnşallah tek bi yiyecektir ya da hiç olmasa daha iyi tabii. Domates de yemeseniz iyi olabilir…

Ne yiyeceğim ne kaldı :joy: ne zor süreç gerçekten sabır versin rabbim

1 Beğeni

Doktorum anne sütü öyle bir şey ki annenin yediği bir besinin etkisi 3 hafta sonra bile sütle bebeğe geçebiliyor demişti. Hatta o yüzden bir besin en az 3-4 hafta diyete girilmeliymiş.

Merhaba bu konuda oldukça tecrübeliyim çokta araştırdım. Tükettiğiniz şeye olan alerjisi 3 hafta sürebilir 3 hafta boyunca kakada kan vs gözlemleyebilirsiniz. Eliminasyon diyetleri 3 hafta yapılıyor. 3 hafta sonunda kesilmezse diyet yaptığınız şeye değil başka birşeye alerjisi var demektir. Merak etmeyin bağırsak tepkili alerjilerin %90ı 1 yaşa kadar geçiyormuş. Nokta kadar alerjileri önemsemiyorlar gerçektende. Yeşil ve mukuslu kaka evet alerji belirtisi olabilir ama bu aynı zamanda annenin karbonhidrat ağırlıklı beslendiğinide gösteriyor olabilir. Anne protein ağırlıklı beslendiğinde bebeğin kakasıda hem koyulaşıyor hem o mukus köpük yeşilimsilik gidiyor tecrübeyle yaşadım. Günlük yumurta tüketin mutlaka eğer bebeğinizin alerjisi yoksa​:smiling_face: Önemli olan çocuğun kilo alımının iyi gitmesi… sormak isteğiniz olursa her daim sorabilirsiniz.

1 Beğeni

Bu arada beslenmenizi bozmayın lütfen. Mutlaka protein ağırlıklı beslenin eğer tahinden şüpheleniyorsanız sadece. Proteinleri kestiğinizde malesef sütünüzün kaliteside düşme ihtimali var hele ki zayıf bir anneyseniz benim gibi. Bebeğin kilo alımı düşerse alerjik mama başlatıyorlar çünkü. Kanlı kaka korkulcak çok kötü birşey değil o yüzden korkmayın.

Bizim etden de gelmeye başladı kan bide ishal yapmıştı

Aynen insan ne yiyeceğine şaşıyor gerçekten kimi doktor çok az kana diyet önermiyor Muş bı kav arakadala konsutum Instagram da profesörleri görüşen onlardan duydum az miktar kan varsa başka sorun yoksa diyet inermeyen doktorlar oluyormuş

Mrb bizim burunda mukusta.oluyor hırıltı ama alerjiyle bı ilişkisi varmıdır sizde varmiydi bu sorun bide ne kadar sürdü alerjiniz yeşil kaka bizim diyet yaptığım halde ara ara oluyor dunama doktor yeşil kaka normal dedi

Merhaba çok teşekkür ederim bilgilendirme için dün süt grubu ve yumurta tüketmedim akşam da protein almadım bebeğimin kakası sarıya döndü artık yeşil yapmıyor şuanlık sadece şöyle bir durum var bilmiyorum bezini ne zaman açsam azar azar kaka var yani günde 10 bez değişsek 8 tanesi kakalı azar azar gaz çıkarırken yapıyor bu normal mi yoksa ishal mi bu durum yaşanmadan önce 3 kere yapardı dolu dolu yapardı ben ishalden şüphelenmedim çünkü kakası sulu veya dolu dolu değil o yüzden,sütüm yetmiyor olabilir mi alerji mamasını veriyorum hiç beğenmedi sevmedi

Dün kestim maalesef proteini çünkü süt grubunu kes dedi doktor çok katı bi diyet dayadı bende aksi gibi çok severim sütü yumurtayı ve evet dediğiniz gibi gün boyu hem ben aç kaldım hem sütüm çok yavaş doldu yarın yumurta yiyip diyeti açarak ilerlemek istiyorum tek istediğim süt grubuna alerji olmaması bünyem de zayıf maalesef protein almazsam inanılmaz halsizleşiyorum,umarım sadece tahine karşı bi reaksiyon göstermiştir vücudu

Şuan kakası normal rengine döndü ama parlak değil sadece sarı yani bilmiyorum yavaş yavaş deneyimleyeceğim inşallah süt grubuna alerjisi yoktur :grimacing::grimacing:

1 Beğeni

Bizdede kan miktarı az oluyor ama cocukda gaz çok oluyor bende yeniden diyete basladim

Bizimkide sık yapıyor ama dogduugundan beri oyle

Bizim doktorumuz yumurtayı kesememisti ama bizim zaten sadece süt ve kırmızı ete var

Bilmiyorum ya bizimki bi sarı oluyor bi yeşil mukuslu her bezi kakalı

Bizimde oyle bı ara yeşil geliyordu kesilmişti şimdi ara ara yine geliyor