Kızlar sanırım kızım da anne sütü alerjisi var, yüzünde kızarıklıklar ve kakasında mukus var nasıl besleneceğim ne yapacağım
Allah kolaylık versin canım
Doktora götür canim bir damla veriyorlar onla sorun azaliyor
İnek sütü alerjisi de olabilir. 4 aylık bebeğim kakada az kan ve mukus oluyor. Bir de popoda hafif kızarıklık. Her bebekte farklı belirti olabiliyormuş. Ben süt ürünleri tüketmiyorum su an kalsiyum ve d vitamini takviyesi yazdı doktor benim icin. 1 2 yaşta çoğunlukla geçiyormuş. Bebekte kilo alımında gerileme ve huzursuzluk olursa getir dedi doktor
Bir de kızarıklık ağız kısmında fazlaysa diş döneminde salya artışından dolayı olabiliyor diye okumuştum.
Doktora gidip danismakta fayda var ama anladığım kadarıyla korkulacak bir durum olmuyor, doktorun söylediklerini dikkate alırsanız stres yapmaya hiç gerek yok
Bugün doktora gittik o söyledi zaten anne sütü alerjisi olduğunu süt ürünlerini kesmem gerektiğini söyledi mukuslu kakası var, kanlı kakası yok ve vücudunda hafif döküntüler var.
Fakat ben nasıl besleneceğimi bilemedim mesela kahvaltı da ne yiyeceğiz?
Yeşillik, yumurta, salatalık, zeytin, çiğ kuruyemiş, tam buğday ekmek, bal, reçel, tahin pekmez,avokado tüketebilirsiniz.
Sağolun gerçekten insanın aklı duruyor sanki peynir süt yoksa hiçbir şey yokmuş gibi
Kızlar, kızım 2 aylık anne sütü alerjisi olduğunu tespit edildi, süt ürünlerini kesmemi söylediler nasıl yapacağım ne yiyip içeceğimi şaşırdım
Testi nasıl yaptılar ve sizin sütünüzedemi alerjisi varmış bebeğinizin
Herhangi bir test yapmadılar doktor görüntü olarak karar verdi çünkü kakasımı mukuslu ve cildinde döküntüler var ortalama iki aydır. Öncelikle süt ürünlerini keserek takip edeceğiz dediler
Anne sütü alerjisi farklı bir şey, sizdeki inek sütü alerjisi. küçük olduğu için bebek test yapılamıyormuş. 5 aylık olduğunda yeniden degerlendiriliyormus duruma göre yavaş yavaş peynir süt ürünü başlanıp takip ediliyormuş o zmaan da. Doktorun değerlendirmesine göre diyete devam ediliyormuş. 1 2 yaşında geciyormud çoğunlukla
Evet evet inek sütü alerjisi