Kızlar bebeğim 6 aylık artık çok zorlanmaya başladım bu aralar aşırı huzursuz mamayı içmek istemiyor uykuya dalmaya çok zorlanıyor bende artık yoruldum yani bünyem kaldırmıyor sanki çok çabuk sinirleniyorum ama elimde değil
aslında sinirim bebeğimede değil yetemiyorum sanki hiçbişeye hepsi üst üste birikiyor gün boyunca içimde bi anda patlıyorum ne yapacağımı şaşırdım nasıl sakin kalabilirim bazı şeyler karşısında onuda bilmiyorum hem bedenen hemde ruhen çok kötüyüm yorgunum böyle işte sizinle dertleşmek istedim ![]()
Bebegim 3 aylik ve seninle ayni durumdayim
![]()
bende varım 6ay çok zorluyoruz ama gecicek inşallah annişlerim
Sıfırdan insan yetiştirmek çok zormuş onu anladım yani![]()
- Ay baya bir zor ama aşırı derecede kızım huzursuz sizdede durum aynı mı
Dis agrısı olabilir, şişlik beyazlık var mı bir bakın. Bu aylarda bazı bebekler dis cıkarıyor. Cıkarmasa bile dis kokleri olustugundan yine agrı olabilirmis banada boyle demislerdi. Altıncı ay da bebekler dıs dunyanın daha cok farkına varıyor o yuzden uykuya direnme artıyor. Uyku sorunu tamamen ayrı bir konu aslında biz 17 aylıgız en basından beri hic duzelmedi daha bu gece 2.5da uyuduk. Bu ay ikinci kez bu saatte uyudu azı disleri ve kopek disi cıkıyor muhtemelen ondan agrısı var.. Su dis surecleri cok zor dua edin kolay atlatmak icin.. Ben dun bir kadınla konustum bana diyorki bu ne ki birde iki yasından sonra gor cok daha fena oluyorlar kısacası rahat yok uzun sure![]()
Evet bende dişten dolayı huzursuz olduğunu düşünüyorum diş etleride şişmiş zaten sürekli elini ağzına götürüyor diş kaşıyacağı var onu veriyorum sürekli eline mama reddide çok yaşıyorum sanki zorla içiyor mamayı ufaktan ek gıdayada başladım veriyorum ağzına yemeklerden evlendirene kadar artık bize ne düzenli uyku nede stressiz bi hayat yok galiba ![]()
![]()
Bizimkide aynı 12- 1 arası uyuyor gece erken uyusa 23.30 gibi uyutsam sabah erkenden uyanıyor bende artık geç uyutuyorum uykusunuda nasıl düzene sokacam onu hiç bilmiyorum
Evet cnm biz doğduk 13cü gun başladık kolik kızım çok gazlı hala devam ediyoruz birde damak kaşintisi çok fazlalaşti dahada huzursuz olduk bizim uykuduxenimiz hiç yok yatirsam bile 5dkkada sancı ile uyanoyor sabaha kadar bir sağ bir sol yapip duruyoruz sancidan emiyor hiç uyuyunca oh diyemiyorum vücut asla dinlenmiyor gunduzleride aynı sekildeyiz çok yıprandım gerçekten ama kızım için değer ![]()
Hepimiz yorgun savaşçiyiz , hirbir sey eskisi gibi olmayacak, belki daha zorlasicak ama onların gülüşü ile her şey silinecek.
Allah izin verirse bizimki de 7 aylık olacak uyku gerilemesi yaşamaya başladık geceleri asla uyumuyor her uyandığında sallamak zorunda kalıyorum ayağımda gündüzleri de maksimum 45 dakika. Uyku aralığı da 2 saatten fazla olursa onu da uyumuyor bakalım inşallah bize düzelmesini bekliyoruz. Geçecek bu zamanlar onu da özlüyor insan
Benim oglumda ek gıdaya baslar baslamaz mamayı bıraktı tiksindi resmen.. Dis doneminde de istahsızlık mama reddi oluyor..
Gerçekten öyleymiş hamileyken daha rahattı bi doğursam tamam diyordum ama yok ya hiç öyle değil yani hiiiiç
Onlar sağlıklı huzurlu olsunlarda evlatlarımız için herşey değer bu günleri bir defa yaşayıp görüyoruz rabbim tırnaklarına taş değirmesin inşallah![]()
Öyle gerçekten çocuklarımız için herşeye değer yeterki onlar mutlu olsunlar ![]()
Bizimkide şuan 6.5 aylık durum bizdede aynı
Ben mamaya devam ediyorum ama ek gıda olarak yediriyorum ama geri çıkartıyor yemiyor ya bende sadece tadına baksın diye veriyorum aşırı derecede yemiyor yani
Araştırdım 2 buçuk 3 saat diyor ben anlamadım öyle yapsam tüm gün çöp. Denedim bi kere gündüz çok uyutuyorum diye müi gece uyumuyor acaba diye 3 saat unutmadım o gün gece de dahil işkence gibiydi
Benimki 7 aylık aynı durumdayım ek gıdadan ayrı çekiyorum mamadan ayrı emeklemeye başladı 1 aydır hiç durmuyor yerinde bende artık çok çabuk sinirleniyorum mutfağa gidiyorum peşimden geliyor Paçama yapışıp ağlıyor kucaktan inmek istemiyor tuvalete gidiyorum çığlık çığlığa ağlıyor uykusu yok
Bendede aynı gündüz çok uyuyunca gece uyumak istemiyor gündüzde ne yapacağımı şaşırdım eve mi koşturayım bebeğimle mi ilgileneyim yemek mi yapayım