Aşırı sinirliyim yine annem yüzünden 🤦‍♀️

Ablam geldı bayramın 3 gunu . Coluk cocuk geldiler. Enıstemın abısı kızmıs enişteme. Hiç bir bayram ailesinin yanına götürüyorsun hanımını diye. Arabasını vermiş götür ailesine diye. Eniştem de kendisi istemiyor demiş. Bu sefer ablama kızmış. O erkek kardeşinin yüzünden senin gelmeni mi istemiyorlar o kardeşini çok kotü doverim vs… cümleler kurmuş. Biz tabi hiç beklemiyorduk. Ablam once beni aradı oraya geleceğiz. Kızım durmuyor her sabah kalkıyor annennesıne gitmek için canta hazırlıyor. Dedesini hatta sizleri cok özledı. Hep aglıyor dedi. Çok uzuldum. Bir o kadar da sinirlendim annemgile. 1,5 yaşında oğlu ,4 yaşında kızı var. Ne bnm kızımı gordu ne ben onun oğlunu gordum. O kadar heyecanlıydım ki. Neyse annem gelin demiş. Abi olacak homurdanmış ama yıne de geldiler. Heyecandan gorumcemın dugununde bile çok fazla kalmadım. Gece 12 de geldiler. O İlk heyecanı anlatamam . Cocukları ope ope bır kaldım. :face_holding_back_tears:neyse 3 gun kaldılar. Annem daha fazla kalman demiş. Abi olacak seref. Yuzunden o evlensın oyle gelın demiş. Oda sende benım evladımsın . Sen evlendın bir yuva kurdun ,oda bir yuva kursun elini belaya sokmadan vs vs konuşmuş. Eniştem de ablamı 1 ay fln burakmayı düşünüyormuş. Aılesı İle özlem gidersin diye. Annem oyle değiyince onun da zoruna gitmiş. Ablamla şimdi konuştuk. Annemin bir huyu çok zoruma gıdıyor. Ben arayınca oğlu evdeyse ,ben seni sonra arayım dıyor. Konuşmuyoruz oğlunun yanında diyor. Biz annemgilin yanına gıdınce oğlu arayınca ,dıger odaya gıdıp de konusyor diyor. Gerçekten bu olay benım de zoruma gıdıyır. Annem yuzunden kendı Oz kardeşimize düşman gıbı bakıyoruz. Ve kendi annemden sogdum gun gectıkce iyi olması gerekirken daha çok uzaklaştığını fark ettim..Oğlu ölünce yıne bizi görür mu acaba. Evlat ayrımı yapmıyorum hepınız canımsınız desede hıc ınandırcı gelmiyor. Hatta ablamın geldı ertesi gun yengeme kahvaltıya gıttık kızımla ben gıtım esım işteydi. Orda annemle yengem bana bakarak guluyordu. Bende yune bnm hakkımda ne konuşuyorsunuz dedim. .Oda senın hakkında konuşmuyoruz dedi. O zaman bizden biri hakkında konuşuyorsunuz ben olmasam ya kocam yada kaynanam hakkında konuşuyorsunuzdur dedim ..Oda kayanan hakkında konuştuk dedı olsun oda bizden dedım . Sırf bunu dedım dıye benı rezil ettiler. Annem yengeme ,yengem anneme dıyor bizi silmiş. Bende kocamın ailesi benım de ailem dedim. Eşim olsaydı çok sinirlenirdi.

Annem yengemle barıştı bizi ezmeye başladı. Annemgılın evı boyandı dun . Yengem yardım etmeye gıtmıs. Bende arayınca öğreniyorum. Kızımı aldım gıttım .kaynanam da gıtmış yardıma . Ben yerı sıliyorum ,kaynanam da arkasıma kuruluyor . Annemle yengem bize bakıp bakıp guluyırlar. O kadar siniroldum ki.
Yengemın suyuna gidiyor . Tamam kaynanam hünerli ama annemin vermedıgı değeri kaynanam mı veriyor. Belkı anne sevgısı gormedıgım için oyle hissediyorum. Kızıma bakar ,ben onun evinde sadece yemek işine karışırım. Mutfata bşrseyi bulamayınca herseyi ona söylerim. Hıc oflamadan soyler. Anneme desem aynısını bulsana sağ sola baksana ,yengen ankardan gelıyır bana bırsey demiyor. Herseyı buluyor dıye bana kızıyor. Kaynanam benle yemek yapar herseye yardım eder. Yemek lezzeti sıfır ama olsun. Bir yere giderken bana der gel sende beraber gidelim. Yada benle sohbet edıyor. Eşine anlatsam annemgıle karşı duvar örer diye korkuyorum. Çunku eşim coğu işlerini yapıyor. Geçenlerde kızdım zaten. Ogulunda sende narsistsın dedim. O gelecek olan gelın de durmaz dedim. :woman_facepalming:çok karışık yazmıs olabilirim. Sizce eşimle konuşsam mı ?içime ata ata bir kaldım. Annemle konuşmayı denedim ama yok kadın anlamıyor.

Ben de eşe anlatmama taraftariyim günün birinde yüzümüze vuruyorlar veya onlara bakışları bile değişiyor

Ama bir yandan da o benim eşim konuşamayacaksamwkime anlatacağım diye düşünüyorum

Bence kafanda bir tart eşine anlatirsan daha mi kötü olur? Veya baştan konussan ben seninle ailem hakkında dertleşmek istiyorum ama lütfen onlara set çekme tavrını değiştirme içime atmak yerine öfkemi paylaşmak istiyorum sonuçta onlar benim canım kanım diyerek anlatsan? Anlayışlı biriyse ilerde başına kakmaz senin ailen de böyle sen bu ailenin kizisin diye yok bunları deme ihtimali var dersen hiç pişman olmana değmez anlatma

Nitekim ben de bugün anneme sinir oldum ve yıllardır anlatamıyorum cunku nasıl tepki verceni ne dusunceni biliyorum o el oğlu ama söz konusu bizim annemiz yarın öbür gün iyi olsak bunları unutucaz ama kocamiz unutmaz kim besleyebilir

Haklı olabılırsın . Eşim neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Çunkü annelerimiz komşu dıp dipe. Ben onun annesi hakkında konusunca da o bnm annem hakkında konusunca da kin oluşmuyor. Sadece konuşuyoruz konuları. Ama ilerde nasıl olur bilmiyorum.

Anladım biliyor taniyormus zaten o zaman duygularini paylasabilirsin gibi geldi yine de sen bilitsin tabii

Durumu biliyorsa eşine bir şeyi anlatmanın bir faydası yok bence. Anca beraber sinirlenir modunuzu düşürürsünüz. Annenin zaten seninle iyi bir ilişkisi hiç olmamış çok üzgünüm ama gerçek… Kendini geri çekmeni öneririm her türlü. Yengenle beraber sana gülmeleri ne demek? Dedikodunu yapiyorlar demek. Az ve öz görüş derim. İhtiyacı düşse de koşma artık. Mesafe koymalik olmuş durumun. İçin rahat olmayacak ama bir süre uzak durunca daha iyi anlayacaksın.

Keşke saye dediğin gibi olsa .

Ama ister istemez arıyorum o ortamı. Kızım da teyzesini çok seviyor. Hep gitmek istiyor. Salak gibi bende gitmek istiyorum. Evde canım sıkılıyor. Arkadaş ortamına gırsem kızım hiç durmuyor. O kadar karışık ki. Tek başımıza kalınca o kadar değil ama biri olunca çok değişiyor. En sonunda patlıycam ama olmuyor da . Aklım orda kalıyor. Ne garip ki bana yaptığı haksızlığa ragmen onlarla güle oynaya yemek yemeyı istiyorum. Mesafe neredeyse hiç yok. Nasıl mesafe kurulur onu da hiç bilmiyorum. Çunku kaynanamgılle komşular. Kaynatam da her gun usanmadan annemgili cağırır. Zorla cay içirir. Ben de esim gunduz calısalı kaynanamla pazar alışverısı yapıyoruz. Tek başıma kızı tutamıyorum. O yuzden hep iç içeyiz. Ben 2 hafta gitmesem hemen ayaklarım annemgılın evın yolumu tutuyor. Kaynanamgile de oyle. Bazen ben derim eşime .Haddi kalk annengilde yiyelim yemek diye.

O içindeki anne sevgisine duyduğun özleme engel olamıyorsun, o boşluk o kadar büyük ki hep bir umut ya beni sever diye gitmek istiyorsun, aklın bir şekilde annende kalıyor..Annen ne şanslı halbuki, sana karşı hiç emeği olmasa da ona karşı çok merhametlisin, hiç kinin yok çünkü yapın buna musayit değil..

Gecen gün bir videoya denk geldim, anne ve babası ölünce özgürlestigini anlatan insanlarla ilgiliydi..Herkes büyümüş, evlenmiş, ayrı şehirlerde bile olsalar ailelerinin çocukluklarından bıraktıkları travmalar yüzunden ruhlarınin hiç özgür olamamasindan bahsediyordu..Çok etkilendim, gerçekten çok düşündürücü..Aslında varlar ama yok gibiler, kararları kendimiz alıyoruz ama hep sanki onlarin baskısını da üstümüzde hisseder gibiyiz.Konuyla pek alakası yok ama içimden anlatmak geldi

Şimdi ne desem bilemedim habiş böyle bir anneye ve abiye mesafe şart ama bunuda sen yapamıyormuşsun ama kendine edersin canım keşke mesafe koyabilsen annenin yaptklsrı hiç hoş değil sanki yabancı birigibi davranıyor :woman_shrugging:t2:

Ah canım benim sen bu kadar aile içinde aile özlemi çekerken neden ya..koca koca insanlar cidden sinir bozucu davranışlar çocuklar yapmıyor anlattıklarını gülmek nedir ya…kendi geri almak dışında başka şansın yok kuzum evet zor oldugunu diyorsun ama sen orda değersizsin tabi bize hava hoş herşeyi önerebiliriz öyle yap böyle yap diye yaşayan sensin buna genede sen karar verecesin bencede az öz görüş hiç değilse birazda kenarı geçip izle seni ozleyen varsa senin kapını açsın arasın torunu var…kaynanangilede helal olsun onlardan uzak durmadıkları için kendi tarafım olsa inan böyle yapmazdılar çokda kapı kapıya olsunlar huzursuzluk kötülük olmasın istiyor insan ama sende insansın bak üzülüyorsun yazık bu durum eşine çocuğunada yansır ne güzel kayınvalideni tutuyor seviyorsun doğru yoldasın bence eşinin tarafı seni kabullensin kendi tarafını bazen silmek gerekiyor acı ama gerçek

@TülayOzan canım çok da yerine de bir konu. Çünkü aynı olayın benzeri bende de var. Mesela annemgil bu neymiş fln derdi ben sevdıgım seyı alamazdım aklım onda kalsada onun baskısı İle başka bırsey alırdım. Bize ne alırsanız alın derdiler ama aldığımıza laf ederdi. Annem tam bir narsisit. Abi olacak da oyle. Mesla bir gün geberip giderse çok üzülür muyum bilmiyorum. Belkı de senin dediğin gibi kendımı daha özgür hissederim. Şuan sağ olsun eşim bana ozgurluk verdi. İstediğim her şeyi yapıyor. Düsün bn seviyorum dıye istediğim çikolatadan almış dolaba koymuş. Basıt birsey gibi ama çok mutlu oldum. Ailemden de bunu beklerdim. Basit ama anlamlı seyler olsun isterdim.

@Sinem canım daha once de dediğim uzaklaşmak imkansız gıbı bırsey. Eşim aılesıne çok bağlı bende cok bağlı olmasamda gitmek istiyorum. Ama en çok kaynanamgılın orda oluyorum. Mesla 1 ayda 5 kere annnemgıle gıttıysem 10 kere kaynanamgılde oluyoruz. Zaten yengemle barıstılar ya bana çok mudanesi olmaz. :grimacing:

@Senay eskısı gıbı sevgı beklemiyorum. Önceden sevgiye çok actım. Şimdi eşim o boşluğu dolduruyor. Ben sadece kafamı dağıtacak daraldıgımda sohbet edecek bır anne arıyorum. Baba demiyorumcunku babam o ıslerden hıc anlamaz. O gun anladım ki annemle de konuşulmaz yanında biri olunca unutuyor cocuklarını.

O kadar sinir bozucu ki gerçekten yengenle annenin hareketleri. Kayınvalidenden Allah razı olsun. Sen de kayınvalidenle yan yanayken yengene bakıp bakıp gülün bakalım uzaktan :joy: o zaman anlar belki hatasını. Bazı insanlara da ne yaparsan yap işe yaramıyor işte.. En iyisi uzak kalmak arkadaşların da dediği gibi. Onlarla bir olup kayınvalidenin arkasından konuşsan onlarla gülüp eğlensen belki onlarla aranda sorun kalmayacak ama bu defa da ilerde mutlaka önüne gelecek. Sen de bizimle gülmüştün dalga geçmiştin diyecekler. O yüzden en iyisi uzak kalmak.

Ya ben kayınvalıdem için degil kim olsa aynısını derim. Kaynanamın da zararı var ama annem kadar yok. Mesla bilezgımı alanın Kaynanam olduğuna eminim. Başka kimse alamaz. Eli çarpık. Geçen annemgılın ordan bozuk paraları almış. Annem gözüyle görmüş o yuzden Annem cok yardım etsinler istemiyor. Direk birsey olsa Annem bana diyor.
Kaynanamda sevdıgım huy dusunmesi. Aynı evde yaparsam kesin Kaynanam da agır gelır. Huy bakımından :grimacing:şuanlık iyi .