Bebeğim bugün 42 günlük dünden beri çok huzursuz memede kafasını sağa sola çevirip duruyor normalde kucağımda yürüyüş yaptığımızda sessizce omuzumda dururdu şimdi durmuyo hep ağlıyo uyutuyorum zorla beyaz gürültü açıyorum 10 dk sonra kalkıyo çok yoruldum ![]()
Bebeklerin günü güne tutmuyor ki. Hergün yeni bi huzursuzluk çıkarabiliyorlar. Gazını çıkardığına emin ol. Belli dönemlerde huysuz olabiliyor. Hatta yeni bişey keşfettiklerinde de aşırı huysuz oluyorlar
Bebeğim kolik bi bebek gazı da çok çıkmadı bugün
Muhtemelen ondan olabilir çok zor bi durummuş kızımın gaz problemi olmadı ama bazen gazını çıkaramadığım için çok kıvranır dı onda bile çok zorlanırdım. Allah kolaylık versin. Bol bol masaj yapın karnına fayda ediyor
Çok zor gerçekten yaşayan bilir
Memede huysuzlanıp sağa sola çekiştiriyorsa gazı vardır bizde de aynısı oluyor emzirmeye ara verip gazını çıkarıyorum
Gazını nasıl çıkartıyorsunuz
Emerken genelde üstten gazı oluyor sırtını düz tutup sırtını sıvazlayarak vuruyorum rahatladıktan sonra çekiştirmiyor. Bugün alttan gazı vardı çok sıkıştı çıkaramadı en sonunda ağız mendilini ütüsde ısıtıp hafif sıcaklığı gidince karnına koydum kucağıma aldım dk geçmeden ne var ne yok hepsi çıktı sende bir dene istersen
Benim kızım gazını rahat çıkaramıyor sırtını ovalıyorum karnını masaj yapıyorum yok çıkmıyo gaz kemeri aldık çok bi faydası olmadı sadece kendi emerken çıkartıyo
Dediklerinin aynısını dün gece yaşadım bizde 43 günlük olduk fakat hiç dünki kadar zorlanmamıştım bu süreçte, en son gece 4ü gördük, benim bebem hergün düzenli olarak gece 11de başlıyor artık canı ne zaman isterse uyuyor, çok gazlı bir bebek ve ne kullandıysam fayda etmedi, bugün zinco gaz damlasını denicem, kızımda da kullanmıştım bizi bayaa idare etmişti umarım oğlumda da işe yarar diye ümit ediyorum ![]()
İnşallah yarar benim kızım da çok gazlı neler neler yapıyorum faydası olmuyor bebek yağıyla karnına masaj yaptım biraz çıkardı uyudu şimdi çok zor ya Allah bize güç kuvvet versin de onlara daha iyi bakalım inşallah ![]()
Amiiiin inşallah
biz iyi olalım ki onlara çok daha iyi bakalım ![]()
Valla korkutmak istemem ama 4 ay atağı daha berbat zaman buldukça uyuyun bence![]()
![]()
Canım benımde bebegım kolıktı 5 aylık olucaz az hafıfledi maflor kullansana bebekler ıcın maflor daml hem gazını hem kakasını rahat yapıyo doktorunuza danısın genede ama bız hala devam edıyoruz maflora
Bu ataklar hiç bitmiycek heralde ![]()
Reçeteli bi ilaç mı
Yok en son 2 yaş atağı sanırım, ben kızımda 2 yaş atağında çok zorlanmıştım, önceki ataklar ne ki demiştim 2 yaş sendromunun yanında ![]()
Şimdiki ataktan kötüyse düşünemiyorum 🫨
4 yaş sendromuda var aman aman evlerden ırak
2 çocuğumda çektim bebeklikten daha zordu şuan bebişim 4 ay atağında geceleri partiliyoruz ![]()
Boşuna bekliyorum bi gün rahat etmeyi o zaman
kendimi bu duruma alıştırsam iyi olur . Dün gece bi ağladı zorla nevresimle salladık sustu onuda burda biri söylemişti işe yaradı ama o aklımıza gelene kadar susturamadık sesi kısılmış ağlamaktan