Ateş ölçümü

Kızlar en iyi ateş ölçümü nereden yapılır koltuk altını mı yoksa makat mı bir de ikisi de farklı sonuçlar veriyor hangisini kabul etmeliyim

Küçük bebeklerde en doğru yöntem makattan ölçülenmiş hiç denemedim ben hep kol altından ölçtüm

Makat ölçümü daha yüksek çıkar her zaman. Kol altı ölçümünden aşağı yukarı 1 derece oynar diye biliyorum zamanında araştırınca o şekilde öğrenmiştim.

Doktor bize göbekten demişti ama ben de alın ve koltuk altından olcuyorum

Banada ebe ya makattan ya kulakiçinden ölç demişti ben kulak içi ölçüyorum hep :pleading_face:

Makat ölçümü biraz sıkıntılı ve mahremiyet konusu içerisinde olduğu için şu an ölçülüyor diye biliyorum. En doğru ölçülen yer koltuk altı. Hastanede çocuk doktoru ve acil hekimleri koltuk altından ölçülmesini olmuyorsa alından ölçmemizi isterlerdi. Şu an içindeki madde gereği yasak ama en doğru ölçen cihazda civali termometre.

Vücudun her bölgesinde ki sıcaklık farkli olduğu için ateşte değişiklik gösterir eğer temassiz ateş ölçeriniz çok iyi bir marka değil ise dijital Ateş ölçer ile koltuk altı ölçmenizi tavsiye ederim