Ateş düşürücü verdiğim halde 37.5 ateşi sanırım dilten tahliller temiz çıktı doktor ishal vs olursa gel dedi şuan yok ama ateş sabahtan beri var gece zıbınla yatırsam üşütür mütüm
Tişört ve ince örtü ile mi uyutayım acaba ? Ateş ölçerden de korkuyor gece siz nasıl takip ettiniz
Uyuyacağı yer kaç derece ona göre ayarlamanızda fayda var ama çok kalın olmayacak şekilde giydirin. Derin uykudayken ateşölçerin sesini duymaz herhalde ses gelen yere elinizi koyun en azından azalır. Işığından korkuyorsa ışıklı kısmı elinizle kapatın ya da yarabandı yapıştırın. bende buhar makinesinin ışığını yarabandıyla kapatıyorum.
Ev çok sıcak değilmiş iyi. Uzun ama ince olacak şekilde giydirin. 37.5 dan çok korkmayın 38 in üzerine çıkarsa inceltin. Uyandıkça da hep ölçün kontrol altında tutun. şimdi uyanıksa ılık duş aldırmak iyi gelir
İyi yapmışsınız çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah. Ben bebeğim hasta olunca ona hep Tıbbil Kulubi okurum size de tavsiye ederim
Amin cümlemizden
Nasıl oldu bebeğiniz daha iyi mi
Benim oğlumda hastalandı dün 38.5 du ateşi serum vereceklerdi damar yolu bulamadılar bende daha fazla denemelerini istemedim evde ilaçla soğuk uygulamayla düşürün düşmezse 38 i geçerse getirin mutlaka dediler. Sabah 6 gibi tekrar 38.5 oldu kafasını yıkamadan duş aldırdık ilaç verdik düştü çok şükür. Ateş düşürücüler 4 saatte bir verilir vermene rağmen düşmüyorsa doktora götür
Sadece calpol verdim. Bebeğin ateşi düşmezse calpolden 1 saat sonrada dolven verilebilirmiş türü farklı olduğu için 4 saat beklemeye gerek yokmuş.
Ateş düşürücüyü 4 saatte bir ve günde 3 defadan fazla vermemeye çalışın çünkü karaciğer enzimlerini yükseltiyor. Duş aldırın nemli bezi eklem yerlerini sürün. Alnına koymayın sinüzit yapabilir. Diz ver dirseğin iç kısımlarında gezdirin bezi. Ağız mendili gibi yumuşk bir bez olsun. Daha da yükselirse kisa kollu zıbın falan giydirin düşmüyorsa bir hekimin görmesinde fayda var
Bebeğiniz nasil oldu?