Merhaba hanımlar benim bebeğim 4 aylık 18 günlük ama hala tutunca ayaklarını yere basamio bastığı gibi de bırakıo anında normalmi acaba diğer bebekler durabilio tutarak çok endişeliyim sizinkiler nasıl acaba ve dönemio uzanırken
Merhaba canım, 4 aylık 18 günlük bebekler, genellikle ayaklarını yere basabilme konusunda hala gelişimsel olarak erken dönemdedir. Bu yaşta bebeklerin ayaklarını yere basmaları ve duruşlarını denemeleri normalde daha az belirgindir. Bebekler, bu yaşlarda daha çok yattıkları pozisyondan kalkmaya ve hareket etmeye çalışırlar, ama tutunarak ayakta durma becerisi genellikle 6-9. aylar arasında gelişir.
Bebeğinizin Gelişimi:
- Bebeklerin yere basma ve durma becerisi genellikle kas ve denge gelişimiyle ilgili bir süreçtir, ve her bebek bu gelişimi kendi hızında gösterir.
- Uzanırken dönme ve hareket etme, genellikle 5-6. ayda daha fazla gözlemlenir.
Endişelenmene Gerek Yok:
Bebeğinin şu an için ayaklarını yere basıp bırakması gayet normaldir. Her bebek, fiziksel gelişim konusunda farklı hızlarda ilerler. Eğer gelişiminde başka bir aksaklık yoksa, doktorunla her zaman konuşarak rahatlayabilirsin.
Kendine çok dikkat et ve her şeyin yolunda gideceğine inanıyorum! ![]()
Endişeni çok iyi anlıyorum benim 2.oğlum öyleydi asla basmazdı doktora götürmüştüm hatta ilk çocuğum basıyordu bu basmıyor dedim doktor her çocuk farklı dedi şuan 8 yaşında yerinde duramıyor duvara tırmanıyor resmen doktora gidince yine de söyle canım
Anladım teşekkür ederim ![]()
Etrafımdaki insanlar yüzünden de olabilir endişem teşekkür ederim ![]()
Etrafımız çok bilmişlerle dolu
Evet maalesefki öyle