Aylık iğne-spiral

Kızlar yarın 40ımız çıkıyor malum artık korunma yöntemlerine bakmam gerekiyor aylık iğne ve spiral arasında kaldım.
Sprial hormonlu ve hormonsuz olarak da ikiye ayrılıyormuş sanırım
Kullanan var mı öneriniz ve şikayetleriniz neler
Çünkü hormon bozukluğundan kaynaklı adet düzensizlikleri ve kilo sorunları yaşanıyormuş tabi hepsinde bu sorunlar vardır eminim ama bu durumu en aza indirgemek için fikirlerinizi almak istiyorum

1 Beğeni

Bende aynı araştırma içindeyim hiç bilgim yok bizede fikir verseler

1 Beğeni

Ben çok araştırdım en son deri altı implantı karar verdim doktorumla eğer anlaşırsak satın alıp devlet hastanesinde taktıracağım%100 koruma sağladığı söyleniyor taktıranlar da çok memnun spiralle hamile kalan çokmuş

Evet ama implantla hamile kalan anneleri de okudum malesef hiçbirine güvenilmiyor kordon bağlanmakla bile hamile kalan var veren Allah veriyor tabi tedbir almak lazım kararsız kaldımm

Deri altı implant hariç bütün yöntemleri denedim diyebilirim ve en rahatı bence spiral… hap çok rahat ama unutma riski var

Hormonlu mu hormonsuz mu

Doktorum 6 aydan önce spirali önermedigini söyledi. Henüz rahmim küçülmemis takarsak rahmin eski haline dönünce rahmine saplanır dedi. İlaç da insanı sersemletiyor ve ödem yapıyo onu da önermem dedi. Çözüm olarak prezervatif ile korun zamanı gelince spiral takarız dedi .

Bende spirale eşim istemedi takılmamı. Aylık iğne ve haplar da hormonları maf ediyor doğal olarak. Sağlık ocağında yine en doğrusu prezervatif dediler ordan prezervatif verdiler. Eşim hiç.kullanmak istemiyor onu nasıl olacak bilmiyorum :rofl:

Hormonsuz

Sprel taktırmak için adet olman gerekiyor ben de adet olmadığım için nasıl koruncam bilmiyorum en son 3 aylık iğne olmaya karar verdim sütten geçse de bebeğe zarar vermiyor mus bu sefer eşim istemiyor