Merhabalar, 5 gün sonra bebeğim 10. Ayına girecek alkışlama ve bay bay yapmıyor. Daha küçükken her uyumaya götürdüğümde babaannesi ve dedesine baybay diyordum ki alışsın. Ama hâlâ yapmıyor. Böyle olan var mı korkulacak bişey var mı acaba?
Bence bebeğin karakterine göre değişiklik gösteriyor bu olay ya. Benim kızım 1 yaşında bay bay diyor ama yapmıyor. Biz alkışladığımız zaman alkıış diyor ama onu da yapmıyordu. 2 gündür yapmaya da başladı sağolsun
Gel gel de aynı şekilde. Bizi çağırıyor ama eliyle gel hareketi yapmıyor ![]()
Otizm belirtisi diyorlar ondan biraz endiselendim. içim rahatladı teşekkürler ![]()
Hareketle mi yapiyorsun yoksa ses de cikariyorsun.
Benim sesle alisti bir kere baybay dedim yanlis anladi galiba ama ama bay yerine dayday diyo hep ama baybay diyo.
El cirpmayi da soyle anlatiyim bi oyuncagiyla ogrendi hayvanli bi oyuncagi ile
Bi aksam oturuyorduk abileri esim
Koltugun kenarinda tesaduf hepimiz vardik u seklindende idi oyuncak masadaydi.
Bir kere gostereyim dedim bitane tekrarladi.
Alkisladik hep beraber biz biraktik ondan sonra durdu biraz kendini alkislamaya basladi
Yaptikca alkisladi kahkahalar atti
Bayagi devam etti.
O oyuncagi halen yapinca alkislar
Ve tabi yaptigi diger yaramazliklari
Hem sesli hem göstererek yapıyoruz. Alkışlama da aynı şekilde biz yapıyoruz aynı şekilde iki eline birbirine vuruyorum kavrasin diye ancak yapmıyor.elini başka şeylere vuruyor ses çıkarınca hoşuna gidiyor. İstemediği için de olabilir mi. Alkışlamayı sevmiyor olabilir mi.
Bizimki de 2 gün sonra 9 aylık oluyor. Alkışı uzun süredir yapıyor ama baybay hala yok. Gel gel yapıyor eliyle gösterip söylüyor. Ama belli bir dönem gel geli daha çok yapıyordu şimdi o kadar yapmıyor. Alkışı yapıyor daha çok. Baybayı öğretmeye çalışıyorum ben de gösteriyorum sürekli ama baybay dediğimizde de bazen alkış yapıyor.
Belki de zamanla kavriycaktir daha acele etme
Her bebek her hareketleri ayni yapmiyo ayni zamanda.
Tekrarlamaktan vazgecme ama.
Konsultasyon burosundaki doktor tekrari birakma derdi sadece aklina yer etsin.
Hayvanlarlada deneyebilirsin dedi mesela bi kus bi kopek bi kedi belki onlar ilgisini ceker bizi surekli gordukleri icin bi umursamaz tavirlari oluyo.yeni bisey gorunce dikkatlerini cekiyo haliyle.
Benim bebeğim 17 aylık yeni baybay yapmaya başladı
daha küçüklüğünden beri gösteriyorum halbuki.Kendi istedikleri zaman yapıyorlar ![]()
Oğlum alkış yapmaya ne zaman başladı hatırlamıyorum ama baybay yapmaya 1 yaşında başladı. Zamanı gelince yapacaktır merak etme.
Benim kızımda 10 ay 10 günlük alkış ve bay bay yapıyor ama gel falan onları yapamıyor hala
Şöyle benim ki hepsini biliyor sadece ilgi çekmek istediği zaman bunları yapıyor mesela kalabalık bir ortam varsa orda alkış yapıyor geçen sabah baktım hem gel gel diyor hemde yapıyor yani bence işlerine gelmedikleri için yapmıyorlar benim ki ilgi çekeceği zaman hepsini o kadar güzel yapıyor ki ![]()