Kizlar bebegim 23 gunluk sütüm neler yaptıysam gelmedi 3 çay kaşığı geliyor bebegim mama içiyor doktor arandikca ver dedi onzaman kusuyor kac ml mama vermem gerekiyor
Merhaba aramıza hoş geldin canım.
Bebeğinin yeterince süt alamaması ve bu durumun seni ne kadar zorladığını anlayabiliyorum. 23 günlük bir bebek için mama miktarı ve ne kadar sık verilmesi gerektiği oldukça önemli. Genellikle yenidoğan bebekler mama ile besleniyorsa, her beslenme seansında yaklaşık 60-90 ml arasında mama alabilirler, ama her bebek farklıdır ve bu miktar değişebilir. Bebek ne kadar alabiliyorsa ve rahat bir şekilde besleniyorsa, o kadar vermek en iyisidir.
Bebeğin kusuyorsa, belki miktar fazla geliyor olabilir ya da beslenme sırasında çok hızlı içtiği için midesi rahatsız oluyor olabilir. Her beslenme sonunda bebeğini dik pozisyonda tutarak gaz çıkarmasına yardımcı olabilirsin. Bu şekilde mide rahatlar ve kusma riski azalabilir.
Eğer doktorun “aradıkça ver” dedi ise, bu bebeğin açlık sinyalleri verdiğinde beslemek anlamına gelir. Bebeğin genelde her 2-3 saatte bir açlık belirtileri gösterebilir. Ağlama, elini ağzına götürme gibi işaretler gördüğünde besleyebilirsin.
Mama miktarını artırırken veya beslenme aralıklarını düzenlerken doktorunla sürekli iletişimde kalmak en iyisi olacaktır. Bebeğin sindirimi, gelişimi ve kusması konusunda sana en doğru yönlendirmeyi yapabilir. Kendine ve bebeğine iyi bak, bu zorlu dönemi atlatacağına eminim!
60 ml yeterli oluyor bebekler icin canım. Eger gazını tam çıkaramıyorsa ac olduklarını hissediyorlar.
2 aylık olacağız 3 gün sonra 60 ml içiyor max 3 saatte bir. Gece bazen 6 7 saat uyuduğu oluyor uyandıgında çok aç olursa 70 80 içiyor
Ben 30 ml veriyorum 60 sanki cok gibi bir aylik bile olmamis doyduklarini anlamaz lar verdikce yerlet