Bebeğim grip oldu

Kızım grip oldu benim yüzümden ben hastaydım ona da geçti. Dün gece hiç uyumadı burnu tıkalı ememiyor öksürüyor. Bütün gece kendime ne kadar kızdım anlatamam. Önerileriniz var mı 6 aylık bebek için napabilirim

1 Beğeni

Benim bebeğimde grip olmuştu doktor bol bol emzir ve burnunu serum fizyolojik le temizle çek dedi birde sabah akşam bir çay kaşığı calpol verebilirsin demişti bu şekilde atlattik gribi eğer çok nefes darlığı ve ateş varsa doktora götürün çok geçmiş olsun

Calpolü ateşi oldıuğu için mi verdiniz bizde ateş yok ama iki burnu da tıkalı zor nefes alıyo

Yok hayır gribi için ver demişti ama sizin bebeğiniz 6 aylık olmuş bence doktora gidin grip için birşey verebilirler ibuprofen tarzı birşey daha çabuk iyileşmesi için

Anladım teşekkür ederim geldik şimdi doktora bekliyoruz inşallah verir de çabuk geçer

Bende de aynı durum oldu sürekli serum fizyolojik suyla temizleyip sonra da burun aspiratörü ile çektim. Günde iki kere de ağrı kesici veriyordum

Şuan ben de öyle yapıyorum inşa geçer kaç günde iyileşti sizinki bizde ateş yok

Geçmiş olsun canım biz daha yeni atlattık ben hemen doktora götürdüm ağırdı çünkü gribi infex antibiyotik şurup bide calpol kullandık. Ateşi hiç çıkmadı ama ben calpol verdim hep çünkü vücudu ağrıyordu muhtemelen 2 gün hiç uyumadı gece boyu inledi yavrum. Üzülme böyle şeyler hep olacak çocukları fanusa koyacak halimiz yok böyle böyle büyüyecekler. 3 gün biraz ağır olur sonra yavaş yavaş rahatlar.

Ya bizimki de inledi felan ama hep diş sanmıştım meğer hastaymış çocuk. Şimdi iyiye gidiyo biraz dediğin gibi. Valla ne bilim çok suçladım kendimi öyle görünce

Şimdi yine iyi günleriniz çocuklar kreşe-okula başlayınca daha kötü sınıfın içinde bi tanesi hasta olunca bütün sınıf hasta oluyor sonra eve getiriyor ev halkı hasta alıyor hiç bitmeyen bi döngü gibi :roll_eyes:

Aa demek ki ondan eşimin ablası kreşe başlamadan hasta oldu dedi. Yandık desene

Artık bazı doktorlar çocuklar soğuktan hasta olmaz kapalı ortamda virüslerin yayılmasından hasta olur diyor. Hele birde klima o virüslerin daha kolay dolaşmasına neden oluyor artık her sınıfta klima var :roll_eyes:

Sıkıntıymuş o zaman ya valla ben hasta olucam artım düşünmekten

2 veya 3 haftaya tamamen iyilesmisti

Daha çok var yani anladım teşekkür ederim

1 Beğeni

Öksürük için doktor ne dedi bizde de aynı sorun var şuanda

Hiçbişey sadece şurup verdi gerekirse kullan dedi ve şu hava nemlendiricilereni kullanmamk söyledi. Öksürüğü geçti ama ben buhar banyosu yaptırdım bir de duşta

1 Beğeni

Teşekkür ederim benimde şurup yazdirmam lazım sanırım çok öksürüyor

1 Beğeni

Öksürük için şurup vermiyorlar diye biliyorum ben yan etkileri faydasından daha fazlaymış. Acilden giriş yaparsanız buhar veriyorlar baya rahatlatıyor sizde alabilirsiniz makineyi tıbbı cihaz satan yerlerden. Ben çocuklar ne zaman öksürse veriyorum çok faydası oluyor.

1 Beğeni

AA teşekkür ederim doktora goturemedim henüz burun temizliği yaptım ama sanırım hava verseler iyi olacak :revolving_hearts:

1 Beğeni