Kızlar ne yaptımsa yumurta yediremiyorum ilk bi kaç gün güzel yedi yumurtayı sonra ayrı da versem yemiyor bişeyle karıştırsam da yumurtayı seziyo yemiyor mesela avokado ile karıştırdım diyelim avokadoyu ayrı yiyor ama yumurta katınca yemiyor. Ne yapmam lazım ya yumurta yemesi için
Ben de aynı durumdayım maalesef. Ara verip tekrar deniyorum ama yok. Başka türlü pişiriyorum yine yok. Sevmeyecek galiba ![]()
Bebeğiniz kaç aylık 8 aydan büyükse pankek yapıp verebilirsiniz öyle de yumurtanın vitamininden alır diye düşünüyorum
Yok 7,5 aylık pankek de denedim ama tekrar deneyeceğim .
Yumurtayı pişirip vermeyi yada rafadan yada kayısı kıvamında vermeyi deneyin benim bebeğim de yemiyordu haşlama ama pişirip verince çok sevdi bende öyle veriyorum benim arkadaşımın bebeği de rafadan sevdi
Salatalık, ekmek içi, yumurta sarısı biraz püre haline getiriyorum suyla. Arada avokado ile karıştırdim yine almadı. Pişirdim yine yemedi 2 yiyor sonra reddediyor
tuzsuz peynir zeytin de yeni gececegim. Yoğurtlu meyveli şeyleri ikindi öğünü yapıyorum
Kaç aylık
Doktorumuza bunu danışmıştım bebeğinize vermeden önce siz tadına bakın bazen vitamin seviyesini arttırmak veya sevdirmek için farklı karışımlar yapar anneler fakat bunu yaparken tadını bozabilir demişti. Yemiyorsa fazla ısrar ederken hazır yediğinden olabilirsiniz o yüzden çok karmaşık olmayan şekilde vermeye çalışın eğer yemiyorsa sevmemis olabilir. Kendinizden pay biçin her şeyi severek yemiyoruz hatta bizlerde sevmediklerimizi sofraya bile getirmiyoruz. O yüzden bebeği sıkmadan ayni vitamini alabileceği farklı besinler deneyebilirsiniz dedi
canim omlet tarzida deneyebilirsin haslanmis yumurtayi ben arada veriyorum tiksinmesin diye yumurta icine 3 kasik yogurt yarim yemek kasigi tam bugday unu istege gore icine peynir labne lor koyabilirsin cok az zeytin yaginda arkali onlu pisince ekmek gibi oluyor yumusacik hergun cok severek yiyor bir deneyin
Benim bebeğim yedi aylık başına daha tutamıyor ek gıdaya başlasam bir sorun olur mu acaba
Doktora sorun bence kontrol etsin bizimki 5.ayda tuttu öyle başladık tadımla. Tutmazsa yutamaz.
7,5 aylık benimkini soruyorsanız .
Ben de böyle yapacağım evet zorlamıyorum zaten ama işte ana yüreği
yumurta çok değerli bir protein kaynağı.
@zeynep0664 yaa güzelmiş deneyeyim bunu ![]()
Tamam teşekkürler kontrolü var götürünce söylerim ![]()
Benim kızımda 7 buçuk aylık hep haşladım sarısını verdim artık şaşıyorum nasıl versem diye
Ay bunu deniyim bi. Geçenlerde irmikli yaptım yine yemedi bi iki kaşık yedi sonra yine yok.
Patatesli yumurta çok severim ben o yüzden oğluma da öyle yapıyorum bazen patatesi haşlıyorum yumurtayı bazen kırıp omlet gibi bazen onu da haşlayıp karıştırıp veriyorum her iki türlüsünü de seviyor
Protein içeren et, balık, süt ürünlerinde de protein alır üzülmeyin. Biraz ara verip daha sonra farklı şekilde vermeye çalışın
Arkadaşımızın verdiği tarif çok güzel ![]()