Bebeğim 17.5 aylık erkek. Son 15 gündür asla bezini değiştiremiyorum. Yatarak ayakta felan hiç fark etmiyor hep itiraz, kendini atma, vurma, kafa atma felan. Külot bez kullanıyorum ama özellikle kaka yaptığında hiç bir şekilde olmuyor. Yalnızca banyoda suyla oynarken ayakta değiştirmeyi bazen kabul ediyor. Ama eşimin memleketine gideceğiz köy evinde bunu yapamayız nasıl olacak bilmiyorum. Normalde ekran vermemeye çalışıyorum ama ekran bile onu yatırmaya ya da bez değiştirmeye iknaya yetmiyor.
Sizin yöntemleriniz var mı? Ne yapabilirim. Yıldım gerçekten
Selam . Benim kızım da 17 aylık oldu yeni neden öyle bilmem önceden dururdu şu son 1 haftadır bezini tutmaya çalışıyor durmuyor yattığı yerden hemen fırlamaya çalışıyor ekran açıyorum durmuyor yine kalkıyor şey yapıyorum bazen emzik veriyorum o sırada oyalansın diye ya da onun sevdiği bir şarkıyı diyorum güldüğümüz şekillerde şarkılar var dikkatini çeken bana odak kesiliyor tamamen o sırada hızlıca hallediyorum ya babası varsa onla halletmeye çalışıyoruz. Veya da daha olmadı eline değişik bir obje veriyorum kaşık kepçe olmuşluğubile oldu durmuyor çünkü asla
Ayni dert bu aylardan itibaren hepimizde var çözüm olarak eline oynamayı sevdiği biseyler veriyorum ben o arada oynuyor ,elinde evirip çeviriyor bitiyor zaten temizleme isim sizde öyle yapabilirsiniz ,başka türlü durmaları zor
Her halde bizim çocuklarda ki Kurt sayısı arttı benim ki de 13 aylık bende aynı sorunu yaşıyorum annem dedi ki havalar sıcak bezle gezmek istemeyebilir rahatsız ediyordur az açık gezdir ya da normal kilot tak dedi
Erkek çocukları çok aşırı hareketli ya haklısınız yerlerinde durmuyorlar görüyorum çevreden benim kızım da 18.5 aylık işimiz zor büyüyen kadar bizi ugrastirmaya devam edicekler belli ki
Tam o aylarda kızım da hiç durmamaya başladı, şu an biraz daha iyi gibi ama devam ediyor bizde de aynı sorun ben sayıları sayıyorum 1’den 10’a kadar sayıyorum heyecanla o da oooonnn diye bağırıyor en son hatta bidaha biiir diye saymamı istiyor. Ondan sıkılıyor tabi, sonra başka şarkı söylemeye başlıyorum. Ondan sıkılınca başka şarkı, veya işte burnun nerde? Parmakların nerde? Gibi ilgisini çeken soruları tek tek soruyorum. Yani bence o an sadece en çok ne ilgisini çeker diye düşünüp onu yapabilirsiniz. Daha küçükken babasının saati çok ilgisini çekerdi mesela eline onu verirdik. Ama bütün bunlara rağmen hala çok zorluyor tabii ki, altını açacağımı anlayıp koşup kaçıyor onu oyun haline getirdi. Oyun gibi görmesin diye kaçıp güldüğünde pek tepki vermemeye çalışıyorum ben de.
Köy evine gidecekmişsiniz bence orda bahçeden dal parçası taş toprak ne bulursanız biriktirin her alt açma sırasında eline yeni bir şey verin kısa süre de olsa oyalar bence bir yandan da konuşarak.
O aylarda birçok bebekte bu durum oluyor maalesef. Çok yorucu ve sinir bozucu gerçekten. Fikir veren arkadaşların yaptıklarını bende yaptım eline dikkatini çekecek bir şeyler verme veya şarkı söylemek ilk başvurduklarımdı. Daha sonra avizede hayvan resimleri var onların adını soyletip nasıl ses çıkardığını sorardım sonra hangi hayvanın ne yediğini sorardım. Sonra onu da bitirdik. Yüzüne bir örtü örtüp sen saklan ben seni bulacağım derdim kıpırdama ses çıkarma yoksa hemen bulurum derdim Asil nerde ben bulamıyorum falan derdim beklerdi. Sonra yüzünü açıp burdayım demeye başladı sonra onu da tükettik. Eline fener verip tavana tutmasını söylüyordum sonra duvara dolaba falan derken yapıyordum onu da tükettik. Sonra ödüle geçtik elini sürmezse ve uslu durursa onu parka götüreceğimi veya oyuncak alacağımı söylerdim bazen de alıyordum sen akıllı bebek oldun bende sana bunu hediye ediyorum falan derdim. Öyle böyle geçti 23 aylıkken tuvalet eğitimi verdim o dertten kurtuldum. Şimdi de tuvaletten sonra elini yıkarken lavabodan ayıramıyorum üzerini ıslatıyor sürekli üzerini değiştiriyorum
Sar makarayı, ceviz adamı falan söyleyip hareketlerini yapmak belki ilgisini çekebilir. Bazen çok zorlandığımda babasını görüntülü aradık çok saçma gibi görünse de dikkatini çekiyordu bazen babası bir şeyler gösteriyordu. Zaten sadece vücudun üst bölümü görünüyordu alt tarafı görünmeyecek şekilde ayarlıyordum. Bir yastık koyup telefonu yastığa yaslıyordum sabit duruyordu.
Eline fener verme fikrini denemedim bir tek onu da deneyeyim ben henüz tuvalet eğitimi vermedim ama el yıkamak bahanesiyle çıkıyor orada sürekli oynamak istiyor. Ben de o arada değiştiriyorum şu anda ama işte başka bir yere gittiğimizde aşırı zor olacak.