Bebeğimin sürtünme problemi

Arkadaşlar merhaba, bebeğim yedi aylıkken özellikle uyku saatine yakın sürtünürdü ,ilk zamanlar çok sorun etmezdim bazı günler yapar bazen günlerce yapmazdı. Şu an 11ay 5 günlük bazı günler çok aşırıya kaçacak şekilde yapıyor. Kucağıma alır gezdiririm, yere oyuncakların olduğu yere bıraktığım an yine tekrar eder gün içerisinde de ilgisiz bıraktığımı düşünmüyorum tv telefon yok sürekli dibimde tuvalete bile bazen yanımda götürüyorum. Yarın doktor randevumuz var soracağım ama söyleyeceği şey dikkatini dağıtın vs tarzı şeyler olacak tahminimce, bebeği bu tarz davranışlarda bulunan anneler var mı varsa bir çözüm bulabildiniz mi?

Sürtünme derken ne dediğinizi ben anlayamadım size karşı mı yapıyor

Hayır, yüz üstü uzanıp dakikalarca yere sürtünüyor

Emekleme hareketi yoksa eğer normaldir yani emeklemek de gelişimsel bir basamak değil bebekler için ama belki kendini rahatlatmak için yapıyor olabilir kimi çocuk sallanır oturduğu yerde kimi çocuk da ritmik sağa sola kafasını vurur misal benim kızım da kafasını vururdu ama acımayacak şekilde unuttu diyordum geri yapmaya başladı böyle 11 12. Aylarında 2 3 ay sürdü müdahil olduk en sonunda. O da olabilir emeklemiyorsa kalkmaya çalışıyo da olabilir sürtünerek keşfediyor da olabilir oyun halısı gibi bir şeyiniz varsa eğer onun üzerinde yani daha tüysüz bir zeminde yapıyor mu onu takip edin isterseniz tabi en doğrusunu doktor bilir şimdi ne desek boş da normal gibi geldi şahsen bana

Surunme galiba

Emekliyor sürünme değil yere sürtünüyor evet bakalım yarın doktora soracağım huy edinmesinden korkuyorum bu durumu

Bacaklari soyulmuyormu yazik InsaAllah duzelir

Bebek mastürbasyonu diye geçiyor eğer yaparken kızarma vs varsa emin olabilirsiniz yapınca tepki vermeyin dikkatini dağıtın vs diyo uzmanlar

Evet dikkatini dağıtıyorum ama bazen o da fayda etmiyor cevap için teşekkürler