Kızlar bebeğin kulağını temizliyor musunuz yksa dokunmuyor musunuz merak ettim ben hiç dokunmam dışa doğru atarsa temizlerim o kadar bgn baktım da kulağı dolu sarı sıvı ama temizlemeli miiyim sizce
Ben temizliyorum valla çok ileri gitmeden
Görünen yerleri temizleyebilirsin, kulak kendi kendini temizleyen bir organ orda olmaması gerekenleri dışarı atıyor zaten biz de onları temizleyeceğiz ![]()
Korkuyorum bende ya normalde tahammül etmem de bebek işte
Hmm dişa da pek akmıyor ki ![]()
Ben hıc temızlemedım. Baktıgımda da kir gorukmuyor. Banyı yaptırınca fln da sılmıyom . Cunku bebeklerın kulakları cok hasas yanlıslıkla bırsey olabılır o yuzden boylesı daha uygun gelıyır zaten kendı kendını temızlıyır . Ben bıle kulagımı temızledıgım an kulagım ağrıyor bır ara kulak copu kullandım valla aldıgıma bıle pısman oömustum temızledıkce kulagımdakı sarı akıntı cogaldı. Kulaklarım agrımaya basladı sonra 1 ay kadar cektım bunu temızlemeyı de bıraktım gectı kendılıgınden o yuzden bebegımın kulaklarına ellemem .
Canim emniyetli kulak çubukları var onu kullanabilirsin
- aya kadar hiç dokunmamistim sonra bir baktım ki nerdeyse tamamen kapanmış
tüü dedim hemen bir en küçük çengelli iğnenin arka kısmıyla dikkatlice kulağa değmeden uyurken açtım. Pisliği içeri değil dışarı doğru çıkarmalısınız. Yoksa iyice tıkar. Yetişkinler için de normal kulak çubuğu önerilmiyor onun yerine minik spatula gibi bir aparat var onun mantığında almaya çalıştım. Açtıktan sonra da bir daha öyle olmadı. Sadece bebek kulak temizleme çubuğu kullanıyorum kulak kepçesine kıvrımlarının iç kısmına bazen banyodan sonra hafif ıslakken sürüyorum oralar kir oluyor. Kulak içine dokunmuyorum. Ama tıkanır gibi olursa yine içten dışa doğru çıkartırım. Çok dikkatli olmak gerekir ince ince minik minik uyurken yaptım kulak yoluna hiç değdirmeyin aman aman. Kulak içine ne kadar çubuk değerse kaşıntı- kaşıntı isteği oluşuyor biz yetişkinlerdeki gibi azıcık dolsa hemen kaşınmaya başlar tekrar çubuk ister.
Banyo yaptırdıktan sonra yumuşuyor zaten kulak pamuğu ile iç kısmını ellemeden temizliyorum. Ilk bi kaç sefer kulak pamuğunun uç kısmına temiz bir bez geçirip de aldım.
O zaman kirli degildir zararlı çünkü içine bsey sokmak ![]()
Ben beyaz temiz bir tülbentle içeri fazla değdirmeden temizliyorum ilk başlarda temizlemedim daha yeni yeni temizliyorum