2 aylık bebeklere aşı yapılıyorlar o neyin aşısı yapıp yapmamakla kararsızım bir kaç yerden zararlı olduğunu duydum siz ne diyorsunuz
2 aylık bebeklere Sağlık Bakanlığı aşı takvimi gereği 5’li karma aşı (DaBT-İPA-Hib), Pnömokok (Zatürre) ve Verem (BCG) aşıları yapılıyor.
Aşı konusunda 2 görüş var zararı var yararı var diye. Size kalmış tabi ama çocuğunuzun sağlığı o hastalık türlerine bağışıklık kazanması ilerde de sorun olmaması adına yaptırmanız önemli ben yaptırdım rotavirüs aşısı dahil . Tek menenjitleri devletin verdiği karma içinde yaptırdım ve özelleri yaptırmadım onu da araştırdım ve o aşılar çıktığı ülkelerde bile tam güvenliğe sahip değil diye. Tedbir bizden takdir Allahtan
Daha önce de bu aşı konusunda çok post açıldı. Dilerseniz onlara bir göz atın,okuyun. Bu konuda şuan eminim birçok ebebeyn sizinle beraber bende dahil bilgi karmaşası yaşıyoruz. Ama nacizane fikrim olarak yaptırmak daha ağır basıyor ki benim bebeğim 9 aylık ve şimdiye kadar olan tüm aşılarını yaptırdım. Geçmişteki hastalıkların tekrar baş göstermesini ve bu durumda yine kendi canımız olan evlatlarımızın etkilenmesini istemeyiz
Karar sizin yinede ![]()