Çok geçmiş olsun canım.
Beyaz sabunla çitile ama kakası kurumadan yıkaman lazım eski lekere etkisi olmaz bence ama çıkarır çıkarmaz suya tutup sabunla çitilersen leke kalmaz canım
Makineden cikinca islak bi sekilde gunese koy bak nasil cikiyor bitane bile leke kalmiyor
Ben direk o durumda çöpe atıyorum ![]()
![]()
Deneyeceğim mutlaka canım teşekkür ederim ![]()
Benimde bebeğim durmuyorda eşim gelince elde yıkamayı da denicem çünkü kıyafetleri her gün nerdeyse yıkandığı için çok yıprandı durmadan ya kusmuk ya kaka olduğundan ![]()
Deneyeceğim canım çok sağol ![]()
Bi bakacağım ona da çok teşekkürlerr ![]()
Yapmadığım için başta hepsi içine işledi zaten bebeğim durmadığından vaktim olmuyordu ama bakalım önerileri deneyeceğim belki çıkar
Benim koyabileceğim bir yerim yok canım evim anayol kenarı olduğundan balkonum toz pislik içinde kalıyor hep zaten kurutma kullanıyorum
Kız hangi birini çöpe atalım sen atıyorsan Nadiren oluyordur benimkisi 2 günde bir zıbını geç renklilerine kadar kaka oluyor durmadan yetişilmez ona ![]()
Ewin icine gune wurmuyomu koy gunes vuran yere sandalyeyi koy ser
Yok canım evim güneş almıyor yazın bazen vuruyorda kışın güneş açsa da vurmuyor zaten bulunduğum yerde hava hep yağmurlu genelde
Roxy bebek deterjani war sicak su koy icine ondan koy lekelileride koy beklet oda cikartiyo
Aynen canım benım nadir oluyor ![]()
Valla ben yetişemiyorum benimki kucak bağımlısı yanından ayrilamiyorum uyumayı da sevmiyor yıpranan kıyafet olsun artık napalim![]()
Mümkünse bıraktırmaya çalış canım benimde bebeğim durmadan kucak istiyordu beşiğinde uyumuyordu kucağımdan indirdiğim an ağlıyordu 10 gün falan zorlandı ama şimdi alıştı tabi uyumadığı ağlama krizine girdiği dönemler oluyor ama o kadar olur en azından her yerde uyuyabiliyor sende rahat edersin alıştırabilirsen biraz da olsa
Nasıl alistirabilirim bilmiyorum bazen ayağımda sallamaya çalışıyorum o kadar çok ağlıyor ki dayanamıyorum bir odadan başkasına giderken yine öyle çığlık çığlığa kucağa alıp beraber götürmek zorunda kalıyorum çok bağımlı dışarı Bebek arabasıyla çıkarıyorum bir kaç keredir durmak istemiyor beni istiyor pişman oluyorum dışarı çıktığıma geceleri de aynı ağlayıp kalkıyor sürekli uyumadı da sıkıntı yok genellikle geri dalıyor ama kucağıma alırsam başını omzuma koyup uyuyor çok zorluyor bazen
Canım her bebek farklı ama sen bebeğin sevdiği şeylere göre ayarlayabilirsin. Ayağında kesinlikle sallama bu arada beşiğe alışması gerek. Ben emzik kullandım bazen biberonda az kalan mamayı yatırarak veriyorum uykuyu kolaylaştırıyor. Kesinlikle kucağında veya başka bir yerde uyutma kucağında sakinleşmeyi seviyorsa kucağında uykulu ama uyanık olduğunda beşiğine koy. Doktordan dinlemiştim bebekler zaten kucak vs gibi yerlerde kısa süreli uyusa bile o anlık uykuyu aldığını hissedebiliyormuş ve tekrar dalmayı zorlaştırıyormuş. İlk günler zorlanırsın ama ne olursa olsun her ağlamada kucaklama katılmadığı sürece sorun değil. Biberon emzik belki oyuncak vs seveceği şeylerle beşiğinde oyalansın. Gün içinde de uyanıkken sen kendi işlerini hallederken beşiğinde vakit geçirsin ara sıra. Buna alıştırdıktan sonra da sallamadan uyumaya alıştırabilirsin ben tüm ihtiyaçlarını gideriyorum baktım uykulu direkt yatırıyorum sallamama bile bazen gerek kalmadan uykuya geçebiliyor. Onun dışında uyku rutini olsun benim bebeğim suyu çok sevdiğinden her gün küvetine su dolduruyorum her gün sabunla yıkamasam bile sıcak suyu seviyor sakinleşiyor çıkardıktan sonra mutlaka losyonla masaj yapıyorum. Bebeğinin pişik olmadığından burnunun dolu olmadığından kıyafetlerinin sıkmadığından terlemeyip üşümediğinden de emin ol tabi. Gazlı bir bebekse mutlaka damla kullan hayat kurtarıyor resmen. Eğer karnı tok gazı yok olduğu halde uykusuda yoksa hemen uyutma ben oyun halısında yarım saat oyun oynatıyorum her gün mesela. İnşallah alışır zamanla ama istikrarlı olmalısın bebekler düzen ve rutin seviyorlar. Başta zorlansan da vazgeçme erken dönemde alışırsa daha kolay olur sizin için ![]()
![]()
My rabbit diye deterjan var onu kullan derim ben çok memnunum tekte temizliyo halılarımdaki kaçak çay lekesi bile temizleniyor öneri:)