Bebek kıyafetleriyle mi tartılır kıyafetsiz mi?

Sağlık ocağında bebeğimi kıyafetleriyle tartıyor hemşire ve kıyafet payını düşüyor dedi. Doğru mu ? Siz bebeğinizi nasıl tartıyorsunuz?

Benim bebegimi de öyle tartiyorlar

Evet sağlık ocağında kıyafetle tartıyorlar ama hastanede soyuyorsun sadece bezi kalıyor öyle tartıyorlar en azından her kontrole gittiğimde oğlumu öyle tarttılar

Peki bir fark oluyor mu ?

Evet oluyor ama fazla değil

Sadece beziyle tartiyodu bugun asimiz vardi sadece altini cikartip oyle tartti soguk diye zaten hastanede bezle tartiyolar dedi

Bizim sağlık ocağı sadece bezle tartıyor . Ama bu soğuklarda ben de isterim ki kıyafetiyle tartilsin. Hatta emin olmak için hep aynı kıyafetle götürülebilir bebek. Çıkart giydir de ayrı bir mesele

Banada öyle ama hastane soyuyor

Buda mantıklı ama sürekli büyüyorlar aynı kıyafet olmaz ki​:sweat_smile:

Kıyafet payı ne kadar düşüyorlar

Ay evet doğru :joy::joy:

Bilen yanıtlar mı ben bilmiyorum.

4 günlükken kontrolü vardı 3 090 Gr doğmuştu bebeğim sağlık ocağı 3 150 tartti hastane 3 045 tartti aradaki fark 100 Gr ama sağlık ocağı ooo ne güzel kilo almış dedi düştü mü elbiseyi bilmiyorum

Bugün hastane randevumuz vardı. Dün sağlık ocağında 5300 kilo 60 cm boy dediler. Hastanede sadece bez ve zıbınla tartıldı. 5 kilo 55 cm boy çıktı. Sağlık ocağıyla baya farklı çıktı açıkçası.

Bizim de genelde sağlık ocağı ile hastane arasında fark oluyor. Genelde sağlık ocağı kiloda da boyda da daha fazla ölçüm yapıyor. Sağlık ocağı soymadan bez ve kıyafeti düşerek ölçüyor hastane koyarak

Ilk bebek kontrolünde doktorumuz 100 gr kıyafet +bez fazlalığı için düşürmüştü.

Evet bizde de öyle oluyor hastanede bir tek kiyafetsiz o kadar saglik ocaklari oyle kiyafetle tartıyo

1 uzun kollu body
1 ince baharlık tulum
1 bebek bezi
1 çift çorap,164 gr çoraplar 6 gram :smile:

Üşenmedim :face_with_hand_over_mouth:
Bezin çişli olmasını da eklemedik buda ince detay :melting_face:

Evet kıyafetle tartılıyor ben özellikle her ölçümde aynı tulumu giydiriyorum ki yanlış ölçme payı olmasın tavsiye ederim çok kalın olan şeyleri çıkartıyorlar zaten hastane de sağlık ocağı da çıkartmıyor bizde

Kilo neysede boy niye öyle çıkmış elbiseyle ne alakası varki boyun sağlık ocağı biraz baştan savma yapıyor sanki