Herkese merhabalar.Bebeğim 1 ay 19 günlük oldu ve ikimiz içinde güzel bir rutin oluşsun onu her yönden iyi yetiştireyim istiyorum Allah nasip ederse. Şimdi size danışmak istediğim şu; sizler gelişimi için neler yapıyorsunuz/yaptınız? Örnek olması açısından bir aylıkken başladıysanız gününüzü nasıl geçirdiğinizi yazarsanız çok sevinirim, teşekkürler… 🪻
Merhaba, bebeğim şuan 6 aylık ama mesela her sabah uyandığında neşeli bir şekilde günaydın diyerek onu yatağından alıyordum hala öyle gülerek uyanıyor karnını doyurup bir süre sonra kol açma kapama bacakları hareket ettirme gibi hareketler yaptırıyordum, sürekli sohbet ediyordum cevap vermese de çok işe yarıyor, tummy time yapıyorduk ama kızım yüzüstü durmayı pek sevmezdi göğsümün üzerine koyardım onu, aynı pozisyonda göz temasıyla sohbet ederdim. Eee haliyle şarkıları ezbere bilmiyorum ama şarkı sözlerine bakip şarkı söylüyordum, barış manço şarkıları ağırlıklı hala aynı şeyleri yapmaya devam ediyoruz
Ayrıca sohbet esnasında hep gülerek konuşuyordum.
Hatta o kadar konuşuyordum ki, duyan olsa bu kadın deli mi derdi
Sohbetin etkisini şöyle anlatabilirim size “uykun mu geldi kızım” dediğimde “eeeee” diye tepki veriyor tabi zaten anlıyorum ben halinden uykusunun geldiğini
Her gün sabah onu gülerek yatağından alıyorum,öpüyorum,kokluyorum direk yüzümüzü,elimizi,dişlerimizi yıkıyoruz.2 dişi çıksa bile her gün bunu yapıyoruz.Arından kahvaltı yapıyor ve dışarı çıkıyoruz.Oğlum Eylül doğumlu yani en küçüklüğü kışa denk geldi buna rağmen biz her gün 40 bile beklemeden dışarı çıkardık.Yani bu aylardır hatta az kaldı yıl olacakki bunu her gün yapıyoruz.1 ay durmadan denize götürdüm güneşlendik,denizde yüzdük.Evimiz tam denizin karşısında.Onun dışında her gün oyunlar oynar,kitaplara bakar,masal okuruz.Tv ve telafondan tamamen uzak tutduğum için sıkılmaması ve zamanının boş geçmemesi için dolu-dolu ilgilenmeğe çalışıyorum elimden geldiği kadar.Böyle yani.
Güzel konu olmuş gerçekten, her dönem farklı sanırım uyanır uyanmaz günaydın gecen nasıl geçti güzel uyudun mu rüyanda ne gördün diye seviyordum heryerine dokunup sonra emzirip karnına masaj yapıyordum daha sonra altını değiştiriyorum pamuk ıslatıp gözlerini ,ağzını ve burun kenarlarını ellerini siliyorum göz pınarlarına masaj daha sonra kulak ve burun temizliği yapıyoruz vücudunu losyonluyorum D vitamini ve probiyotik ve kan damlasını veriyorum sonra hop kucak az bişe daha bir emmek istiyor keyif kahvesi gibi iki üç yudumdan sonra göz teması ve ten teması ile sohbet ediyorum gün içinde neler yapacağız onu anlatıyorum reflü yatağı ile birlikte oyun halısına koyuyorum piyanolu oynamayı çok seviyor o sırada bende yanında oyununa eşlik ediyorum zeka kartlarını dizip tummy time yaptırıyorum pek sevmiyor ama mecbur bol bol kitap okuyorum resimlerini gösterip oyuncaklarla oynuyoruz parmak kuklaları dönence peluş hayvanlar arabalar neyi isterse hepsine özellikle dokunmasına izin veriyorum ki yapılarının farklı olduğunu algılasın odaları gezdirip evi tanıtıyorum evdeki herşeyin isimlerini hem türkçe hem ingilizce söylüyorum duvardaki fotoğraf bile çok dikkatini çekiyo bu dönemde herşey zeka kartı aslında kapı aç kapa lamba aç kapa bunlarla oynuyoruz çıkardığı sesleri taklit ediyorum yansıma olsun diye oda karşılık veriyo konuşuyoruz bebekce akşam üzeri uykudan uyanınca serinlikte karnını doyurup dışarı çıkarıyorum bebek arabası yada kanguru ile yine etraftaki herşeyi tasvir ediyorum bak bunlar ağaç işte yeşil renkliler üzerinde meyve yetişir onları bizler yeriz kuşlar hayvanlar yer bizler için havayı temizlerler gölge yaparlar gibi çünkü beyinleri sünger misali ne duyarsa emiyo eve gelince duş alıyoruz yine emziriyorum ve uyku aklıma gelen bunlar yine geldikçe yazarım
Bebeğin kaç aylık
Piyano halısını resmini atarmsin
Her sabah uyanınca babasıyla öpüyoruz güzel sözler söylüyoruz seviniyor.
Birlikte kahvaltı yapıyoruz.
Ek gıdaya yavaş gavaş geçtiğinden beridir yanımizda otururyor bizimle yiyor biz yerken o yemese durmaz ,bu yuzden hep birlikte yiyoruz
Benimki bundan ama oyuncaklarını sürekli değiştiriyorum rotasyon yapıyorum ki zeka gelişimine katkı sağlasın
Kaç aylıkken başladın oynatmaya
Uykudan her kalktığında Güünaaydııınn Ömer ,uykunu alabildin mi,güzel rüyalar gördün mü diye uyandırıp soruyorum , yüzünü yıkıyoruz her yaptığım şeyi ona anlatıyor tarif ediyorum işte şimdi elimizi yüzümüzü yıkamaya gidiyoruz bak bu su bu yüzümüz ağzımız,burnumuz vs sonra dil aşınalığınolsun diye ingilizce bir kanal var takip ettiğimiz onun videosunu izletiyorum mutfakta beraber oturup o izliyor ben kahvaltı hazırlıyorum yerken kapatıyoruz yiyecekleri tanıta tanıta yediriyorum .her yemekten sonra banyo yaptırıyorum rutın olaral
10 günlüktü