Bebekle memleket misafirliği

Hanımlar merhabalar,
Çok daraldım biraz içimi dökmek istedim. Eşim bir 11 gün önce beni memlekete ailesinin yanına gönderdi. Ailesi bebeğim doğduğundan beri hiç görmemişlerdi. Görmek hakları diye düşündüm geldim. Ama burda bazı saçma muamelelere maruz kalıyorum. Çok farklı insanlarız ve bulunduğum yer resmen benim doğama aykırı. 5 dakika otursam gözlerine batıyor. Her sabah istisnasız sabah namaziyla kalkıyoruz. Kahvaltı vs askeriye gibi. Her şeye ayak uyduruyorum genelde uyumlu biriyimdir ama hiç de rahat edemiyorum açıkçası. Bütün bayram temizliğine ince ayrıntılı bir şekilde ben yaptım, kayinvalidemin dizi ağrıyor, ona kolaylık olsun istedim. Sonra her gün telefonla eltilerimle konuşurken “girip temizlediği yerleri ben tekrar temizledim” dedigini duydum. Bir akşam eltilerim ben ve kayınvalidem otururken de aynı şeyi söyledi. Daha sinirlerimi alt üst edecek çok şey yapıyor da ses çıkarmıyorum. Sorun çıksa ilk defa memlekete geldi onda da olay çıkardı denmesin diye.
Bebeğim hassas ekstra özen isteyen bir bebek. Burada onda ihmal oluyor. Rahat bir duş alamıyorum. Tesettürlü de olduğum için ekstra zor oluyor. Eşime artık eve gelelim dedim ama müsaade etmiyor. Anlatamıyorum bir türlü ona. Kırmak da istemiyorum kendisini. Benim ve bebeğin rahat edip etmemesi pek umrunda değil, önceliği ailesinin memnun olması. Beni arayıp yemek pişirdin mi falan diyor, gerçekten çok sinirleniyorum ama eşimle aramı bozmamak için ses etmiyorum. Eşim asla artık eve gel demiyor. Kaldım burada böyle. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

1 Like

Ne alaka tek göndermiş bişey deseler savunacak insan bile yok valla ben 6 ay yaşadım eşimde vardı yanımda ama 5. Ayda gözlerim açıldı her işi yaptım sofradan tavak kaldırmadı kaynanam suyunu bile benden isterdi gelen her misafire köpek gibi hizmet o halde biriyle konuşurken aynı sen gibi daha gelinlere sen hizmet ediyorsun dediğini duydum ! Sonra çektim elimi 5. Aydan sonra bi kere evini süpürmedim arada bıraktım bulaşıkları saatler sonra mecbur yıkadı düşürdüm suratımı arada kaldırdı mecbur sofrayı girdim odama bebeğimle uyudum onla ses edemdi . Evine geldiğimden beri de konuşmuyorum … biz onların kölesi değiliz işlerini yaptıkça tepemize biniyorlar yapma valla gir odana bebeğim durmuyor de . Daha küçükse uyut erkenden uyu onunla işlerine gelirse

1 Like

Eşim çok sorun çıkarıyor, annesini melek zannediyor. Halbuki kadın beni hiçbir şey yapmamama rağmen sevmedi hiç. Beni diğer gelinlerine anlatmak nedir onu hiç anlamadım zaten.

1 Like

Madem eşin böyle biri o zaman senin bunları bunları yaptım annen böyle dedi gibi şikayetlerinde bir kulağından girecek bir kulağından çıkacak. Bence salağa yat çocuğunla ilgilen işlerden de hafif hafif elini çek. Bir şey diyen olursa çocuğu bahane et ama hiç somurtma hiç laf söyleme eşine şikayette ederler bunun sonucunda sende yine salağa yatıp nerden çıktı bunlar ben buradaki görevimi de yapıyorum çocuğumla da ilgileniyorum acaba huzursuz olduğu zamanlar fazla ilgilenmem gerekti o zamanlar mı sorun oldu filan de :face_with_hand_over_mouth: Eminim iş yapmadığında kendiliğinden göndermenin yolunu bulur kayınvaliden çocukta bunaltır bi taraftan atlama her şeye boşver. Kardeşim öyle gittiği zamanlar aa ben tatile geldim huzur buluyorum burda der çocuğuda özlüyorsunuz diye ilgilenmiyorum derdi bence baya asil bir taktik yoksa biz hem eşşeğe dönüp hemde azar yiyoruz sonunda olan hep bize oluyor

1 Like

VALLA MERAK ETME HEPSİ AYNI . Görümceme anlatırdı . Eşimde tabiki aynı annesine laf kondurmazdı ama şimdi bayramını da kutalmadım onu hakediyor eşimde kutla bile demedi . Sana tavsiye ben eşime anlata ablata kavga rttim ikimiz köyde . Hiç anlatma sakin kal anneleri nasıl yapıyorsa sende öyle davran her işini yapma yapnak zorunda değilsin o sana kötü davranınca eşine güzelce kırıldım falan de alttan alttan ben mule yatıkça eşim hak verdi annem kendi kendine yapıylr falan dedi

Ben hiçbir erkek annesinin gelinini sevdiğine inanmıyorum zaten hep kıskançlık oğlunu paylaşamama. Erkeklerde de anneyi melek sanma sedromu bilseler bile itiraf etmiyorlar. Bu durumda şikayet edip sürekli aileyi kötülemek daha ters tepiyor malesef

1 Like

VLla aynen öyle onlar gibi salağa yatmak lazım . Ben işlerden elimi çekince gülüm diyen kaynanamın suratı düşmüştü terbiyesiz hizmetçisi değilim kauura bakmasın beğenmiyorsa giderim evinden

Bu saçma sapan tavırları devam edince bir tık elimi çektim ev işlerinden, gelip gidip " benim bu gelinim bu işimi yapıyordu diğer gelinim bu işimi hallediyordu" diye söylenmeye başladı. Anlamamış gibi davrandım. E her şeyini yaptım, o zaman da herkesle benim dedikodumu yapiyordun diyecektim de bir şey demedim.

Sana sunu deyim esimin tarafi kalabalik. .Tuvalete bile giremiyorum. Cocuk gibi esime diyorum tuvalet gircegim zaman ..cocuk fln olunca tuvaletin basina onlari dikıyorum kimse gelmesin diye .:joy:şu da var ki çoğu kaynana oyle . Cocuk olunca da bir kat daha zor oluyor . Sen esine saygili bir sekilde diygularini ifade et .

Evet böyle olmasını istemediğim için sesimi çıkarmıyorum zaten, maalesef evliliklerde büyük sorun çıkaran olaylar

Valla Allah yardımcın olsun seni rahata kavuştursun

1 Like

Şu aman sorun çıkmasın aman huzurumuz kaçmasın diye alttan alışlarımıza da sinir oluyorum. Sonra ip bi kopuyor kadında tam kopuyor. Neden hep kadın düşünmek zorunda ki bunları. Kayınvaliden neden korkmuyor mesela oğlunu üzmekten, arada bırakmaktan. Belkide dişli durmadığımız için böyle muamele görüyoruz. Halbuki deli olsak kimse elleşmez. Kimse eşinden görmediği fedakarlığı, düşünceyi de yapmak zorunda değil bence. Sizinkini bilmiyorum tabi bazen karşı tarafta o kadar naif oluyorki insan ezip geçmek istemiyor. Sırf onun hatrına katlanılıyor. Keşke annelerde evlatlarının huzuru kaçınca yuvası bozulunca mutlu olamayacağının farkında olsalar.

1 Like

Ben bunu kayınvalidemin akılsızlığına bağlıyorum, akıllı olsa ortada sorun yokken boş işlerin peşine düşmezdi. Benim onun ailesinin oğlunun mutluluğunu düşündüğüm kadar o da düşünse zaten böyle sorunlar çıkmayacak.

2 Likes

Çok haklısın. Ona akıllar sanada sabırlar diliyorum böyle insanlar yüzünden zeval gelmesin huzurumuza :blossom:

1 Like

Amin canim hepimizi rahata kavuştursun. :rose:

1 Like

Canım dediğin gibi akıllarını olsa kendşnen kaç yaş küçük insan işlerini yağtıhı halde böyle arkasından konuşmazlar . Valla köyde bi gelin daha vardı benim yaşlarımda evde biley yapmaz hergğn anasına gidiyodu arkasından anca konuluyorlardı yüzüme bişey yok yine içlerine girip geziyorlar arada . Kimseye arkadan konuşmayla bişey olmuyor kafanı takma sen kendini asla yıpratma eşin de ailesi de sana zorla bişeh yaptırmaz bebeği erken uyut uyu onunla yada uzan yoruldum odaya giricem de

1 Like

Hiçbir zaman yaranılmaz siz kendinizi koruyun. Her manada. Maddi manevi fiziksel zihinsel. Uzak kalabildiginiz kadar kalın eğer mecburiyet varsa da gerektiği kadar iletişime geçip istediğinizi yapıp istemediğinizi yapmayın. Müsait değilim demeyi bilin, hayır demeyi bilin. Gerçek bir hayır ama. Sonradan yumusayacaksaniz sizi çok iyi manipüle ederler. Hiçbir zaman zihniyetleri değişmeyecek hep bize hizmet edecek tabi gözüyle bakacaklar. Oğlu da ben boşuna mı evlendim diyecek. Kim ne düşünürse düşünsün deyip kendi bildiğinizi okuyun. Hizmetçi ariyorlarsa kapı orada hani. Kendi degerinizi düşürmeyin. Saygı gösterilir ana baba onlar da ama size saygı gösterilmeyen yerde kendinizi yipratmayin.

4 Likes