Bebekle uzun yol yolculuk

Kızlar biraz erken bir konu açılımı olacak ama eylülde Bursa’ya gideceğiz kızım tam o zaman 1 yaşında oluyor. Biz aslında uçakla gidecektik Erzurum’dan Bursa’ya. Eşim son anda fikrini değiştirdi bi akrabasının arabası burda demiş benim arabamı al gel mazot parasını falan da koyayım getir eşimde diyo araçla gidelim bende diyorum çocukla okadar yolda gidebilir miyim uçakla gidelim falan öyle kararsız kaldım ki bana yardımcı olur musunuz maliyet açısından araba bizim için çıkışlı mazot parasını o koyacak biz Burdan babam ben eşim kızım gideceğiz uçağa bilet alsak 10 bine yakın para tutuyor ama bende diyorum çocukla okadar yolda perişan olur muyuz nasıl gideceğiz falan. Sizce gidilir mi 1 yaşındaki çocukla o yol 16 18 saat yol nerdeyse. Fikirlerinize ihtiyacım var eşim diyo düşün karar ver diyo

Ben 7 aylık bebekle 12 saat yolculuk yaptım arabayla eşim her yerde durdu biraz gezdik durduğumuz yerde Bi sıkıntı çıkmadı araba koltuğunda sıkıldı uyanık olduğunda kucağımızda durdu uyuyunca yatırdık onun dışında Bi problem olmadı araç kendinin olunca çok sıkıntı değil bence tabi her çocuk farklı oluyor

Biz işimiz gereği kendi memleketimizden uzağız ve izinlerde bazen ailemizin yanına bazende tatile gideriz. Bebeğim 18 aylık yolun %50 sini huzursuz %20 sini uyuyor %30 unu eğlenceli olarak geçiriyor diyebilirim. :star_struck: Oto koltuğuna asla oturmuyor ayağımızın dibine minder seriyorum orda önüne kitap oyuncak falan koruyorum. Biraz onlarla oyalanıyor. Biraz yola bakıyor kamyon geldi kepçe geldi kuş uçtu falan. Çok zorlanınca mola verip şoför değişimi yapıyoruz. Zaten bir süre sonra sıkılıp uyuyor iki saat falan uyuyor yerini hazırlayıp perdesini çekiyoruz. Uyuyunca basıyoruz ne kadar yol gidersek o kadar iyi diye. Uyanınca biraz müzik açıp oynuyoruz. (Ekransız) Balık kraker meyve falan veriyorum biraz da onunla oyalanıyoruz. Normalde bebeğim çok hareketli o yüzden dar alana sığamıyor ağlıyor. Aslında bebeğin huyuyla da ilgili bir durum. Kolay oluyor dersem yalan söylemiş olurum.:wink::grinning_face_with_smiling_eyes:

Bizde ayni istanbul antalyaya gittik giderkende gelirkende sıkildi bazen durdu bazen durmadi biraz uyudu biraz skiliyolar yol izun olunca

Bnmkide ayni katiliyorum sana

Valla biz burdan yarim saatlik yola gidemiyorum kiyameti koparıyor nefret ediyor arabada sevmiyor benim kizim

Geçen artvindeyim ben Bingöle gittik çok zorlandım ya bence arabayı sevmesi ilede alakalı illaki durup kalkacaksiniz bol molali gidersiniz eğer araçta uykuyu seviyorsa şanslısın canım ama sıkılıyorlar ister istemez

Biz bile skliyoruz buyuk olarak cocuklarin skilmasi normal

İmkan varsa ben uçağı her yerde yeğlerim valla. Hiç binmedim ama bebeğim arabada asla durmuyor. 5 saati zor geliyoruz 3-4 mola ile. Uykusu ayrı, bezini değiştirme ayrı , yürümek istemesi ayrı zor. Tere batiyorum her seferinde.

Bebeğim arabayı seviyor onda sorun yokta hani az yok değil nerdeyse 20 saatlik yol mola falan da vericez daha da uzar o yüzden çocukta bende dayanabilir miyim bilmiyorum bide havalar da aşırı sıcak yani o yol çekilmez eşimde kararını değiştirmiş diyo uçakla gidelim çocukta zorlanmasın sende diyo

En mantiklisi ucak

Evet ya biraz pahalı olacak ama yapacak bişey yok napalım

Bir kac gun oncesinden weya haftadan once alirsan ucuz oluyor ayni gun pahali oluyor

Evet öyle yapacağız teşekkür ederim

Kurban Bayramı tatilinde İstanbul’dan Samsun’a tatile gittik memlekete. Yolculuğu tamamen gece uyku saatine göre ayarladım akşam saat 8 gibi çıktık sabah saat 7 gibi oradaydık ve bütün yolu uyuyarak geçirdi giderken hiçbir sorunumuz yoktu dönüşte ise oradan sabah saat 8-9 gibi çıktık İstanbul’a gelmemiz de akşam 5-6’yı buldu İstanbul’a dönüş yolu daha zor geçti çünkü gündüzdü enerjisi fulldü hiçbir şekilde enerjisini atamadı bu sebepten çok sıkıntılı geçti. Gece uyku saatinden 3-4 saat önce çıkarsanız sabah uyandıktan sonra da bir 3-4 saatlik yolunuz kalacak bu şekilde daha kolay yolculuğu tamamlayabilirsiniz

Uçağa karar vermişsiniz ben kaçırdım o kısmı :sweat_smile:

Biz yeni bursadan mersine gittik bebeğim 1 yasina girecek nerdeyse gece gitmeyi tercih ettik çünkü gece emip uyuyor tabi mola dinlenme namaz vs. Olunca uzakta gündüzü de buluyor ben arkada ona cocuk sarkolari soyledim oyuncaklarini verdim oyalamaya calistim vs.derken bitti elhamdülillah yol

Valla biz bursadan samsuna geldik bebeğim 36 günlükken. Hatta Ankaraya anıtkabirede uğradık :grinning_face_with_smiling_eyes: şimdide bursaya geri döneceğiz 46 günlük oldu bile :grinning_face_with_smiling_eyes: bi molamız bi saat sürüyodu tabi yedir içir altını al . Korktuğğumdan kolay oldu. O zaman annen vardı yanımızda. Şimdi annemsiz döneceğiz bakalım nasıl olacak

Bizde samsundann bursaya gideceğiz yollarda benzinlikler de bebek bakım odası oluyor mu ?

Bugün bi arkadaşım var dedi ama benim dikkatimi çekmemişti. Ben hep arabada hallettim. Bu dönüşte bakacağım