Bebeğim şuan 8 aylık bu güne kadar aşılarını yaptırdım fakat yaptırmaya başlamadan öncede kafam karışıktı çok fazla olumsuz görüş, düşünce var kararsız olmakla birlikte yaptırdım çünkü çok büyük bir sorumluluk bu bi anne için çoğumuz aynı düşünceleri yaşıyordur o gün bugündür her aşı yaptırmamda huzursuz oluyorum yalan yok şükür herhangi bir yan etkisi olmadı bir kaç gündür yeniden karşıma sıkça çıkmaya başladı ve burdan sizlere de sormak bilgi paylaşımı almak istedim. Birde bunların yanın da ilaç kullanımı ateş düşürücüler vs bebeklerimizin vücuduna içinde ne olduğu belli olmayan şeyler sokmak ne kadar doğru? **ELEŞTİREL VE SERT YAZILAR YAZMAYIN LÜTFEN HERKES KENDİ DÜŞĞNCESİNİ NORMAL ŞEKİLDE İLETİRSE SEVİNİRİM AMAÇ TARTIŞMAK DEĞİL BİLGİ PAYLAŞIMI YAPMAK **
Açıkçası aynı karışıklık bende de var yani 5 aylık ve bugüne kadar hepsini yaptırdık özeller dahil ama aynı şeyleri bende görüyorum Allah utandırmasın ne diyeyim
Evet dediğiniz gibi Rabbim korusun Rabbim utandırmasın pişman etmesin inşallah aşılarla alakalı Alişan yıldıran adında bir doktor var ve çok fazla şey konuşuyor mantıklı da geliyor e diyorum büşra mantıklıysa neden Uymuyorsun Ama mantığın Ve duygularım çakışıyor. bebeklere aşı vurdurmalıyız artık dışarıda çok fazla hastalık var Diyoruz mesela ya bu hastalıklar vücutlarımıza bilmediğimiz şeyleri soktuğumuz için Çoğaldıysa eskiden her şey çok doğaldı katkısızdı şimdi hem yediklerimiz doğal değil hem de çok fazla ilaç çok fazla aşı türü var
Yok eleştiri değil benimki kendi dusuncem biz kucukken kapı kapı gezip asi yaparlarmış o zamanlarda reddeden varmış hatta kısır yapiyo aşılar soyumuzu kurutacaklar vs diye şeyler soyluyorlamis ama annem yaptırmış çok şükür 3 tane oğlum var hastalıkları da ben küçükken hep çok hafif atlattim mesela ben kendi adıma bı zarar gormedim annemler zamanında asi pek yokmuş annemin küçük kardeşi kizamiktan ölmüş çok ağır geçmiş onunki asialr bizi tam korumuyor belki ama hafif atlatmayı sağlıyor belkide
Kızım 4 aylık hiç bir aşı yaptırmadım
Yaptırmamanızı tavsiye ederim aşının içerikleri zehir dolu
Valla bende bu konuyu çok araştırmştm aşı karşıtı biri olmadım hiç ama hep sordum soruştrudum. Normal de nenelermz büyüklermz fln yok ilaçtır yok doktordur vs pek doğru bulmaz lar karşı çıkarlar evde bakın fln die ama annemler nenemler bir çok kişi büyüklermden bile eskiden aşı diye bişey yoktu kızamıktan veremden sebebi bilinmeyen birçok ateşli hastalklardan vs bebkler çocuklar ölüyordu ama aşılar geldlten sonra bu ölümler ciddi anlamda azalma göstermiş annem anlatır mesela deddesi annemn kolundan tutup köyde zorla aşıya götürürmüş onların zamanında gitme imkanı olmaıdğı için ilçeye köye geliyorlarmoş o şekl yaptırıyorlarmş kaldı ki eskiden hersey doğal omasına rağmen hastalıktan ondan bundan bebkler çocuklar ölürken aşılar gelişmeye başlamış her geçen zaman yeni bi hastalık beliriveriypr ve ciddi anlamda ölümcül rotavirüs menenjit verem vs buna istinaden vücudun bu hastalıklara karşı direnç göstereblmesi için bu tür aşılara İhtiyaç duyuluyor bu aşılar sayesnde vücut antikor üretiyor bebklerin güçlü bir bağışıklığı yok o yüzden dermanın nerede olduğunu bilemeyiz yararı var mı var ben inanıyorum karşı da değlim olana saygım da var herkesn düşüncesi farklı elbette eskiden herşey doğal dı vs diyoruz birçok hastalıktan doğal yollarla iyileşileblydu ama öyle bir zaman da yaşamııylruz maalesef hastalık çok fazla hiç bir şey doğal bulamıyoruz maalesef zamana ayak uydurmak lazım bu yüzden de
Eline sağlık valla aynı şeyleri yazacaktım aşılar olmadan önce bebek ölümleri çok sıktı çok şükür ki aşılar var ve bence koruma sağlıyor yaptırılmalı. Şu yaşıma kadar bir sürü insandan hamileyken veya bebekken çok ölümler olduğunu duydum köylerde herkesin 1-2 çocuğunun vefat ettiğini biliyorum özellikle anne babalarımız zamanında aşılar yokken ateşten ölen çok çocuk olmuş. Bence şu an bebek ve çocuk ölümlerinin çok az olması devletin getirdiği zorunlu aşılar sebebiyledir, özeller pahalı olduğu için devlet karşılamak istemiyor bu yüzden özeller yoksa onlar da bir çok ülkede zorunlu aşı olarak geçiyor bizim devlet cimriliğinden zorunlu değil.
Bende öyle düşünüyorum içeriği hakkında elbette çok bilgiye sahip olamayız biz doktor değliz kimyager değiliz bilmek zorunda da değiliz araştırmaya kalksak aşıların içindeki içerikleri ztn de bulamayız detayı detayına ve kaldı ki bugün marketten bişey aldğmzda bile içerisndr binbir çeşit katkı maddesi var ona rağmen alıp tüketiyoruz ama her ürünü valla alıpta araştırmaeını yapmıyorum çocuklarımız elbette çok kıymetli gönül isterdi bilelim içerisinde ne var ne yok aşıların ilaçların ama bilmiyoruz ve kaldı ki birçok konuda doktorlar da fikir ayrılığı yaşıyor olabilir post sahibinin yazdığı doktoru tanımıyorum bilmiyorum ama ben genelde bebekle ilgili konuları osman gönülaldan dinlemeyi tercih ediyorum o da kendi oğluna özel aşılar dahil bütün aşıları yaptırmış bzm kendi doktorumuz da kendi çocuğuna bütün aşoları yaptrdklatını söyledi aksi bi durum olsaydı onlar fa kendi evlatlarına yaptırmaz dı diye düşünüyorum ben şahsen yaptrdm devlet aşıllaeını da özelleri de biraz pahalı ama bebişlermz için değer tabi ki
Tabi ki değer ileride ciddi bir rahatsızlık geçirmesini asla göze alamam üstelik bu rahatsızlıkların çoğu kalıcı hasar bırakabiliyor
Aynen öyle Allah korusun
Hepinizin görüşleri o kadar güzelki herkesin tercihi farklı olsada ortak noktamız bebeklerimiz çocuklarımız hepimiz onların sağlığı için herşeyi yaparız canımızı ortaya koyarız düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum hepinize ![]()
![]()
![]()
![]()