Bebeklerde korku

Kızlar merhaba, oğlum 10 aylık. Dün birden oynadığı balondan korktu. Patlamadi sadece elinden kaçırdı ve birden korktu. Bugün hersey den korkmaya basladi. Çorabını eline alıyor çığlık atarak fırlatıyor korkuyor. Firin eldiveni var silikon cok sever oynardi. Onu verdim oyalansin diye bir coglik onuda firlatip atti korktu. Camasir makinesi çalışıyordu onun sesinden korkuyor. Daha önce hic birseyden korkmazdi.
Hersey balondan sonra başladı. Sizce geçici midir?
Başına gelen varsa lütfen bilgilendirsin. Çok tedirginim.. teşekkürler şimdiden

Bizde aynı durumu yaşadık en sevdiği oyuncağının sesinden korkup ağlıyordu hata bir tık diyen sesten bile korkuyordu. 1 hafta falan oldu ama geçti.

1 Like

Etkilenmiş olabilir ve onun etkisinden hemen çıkmayabilir. Bi kaç güne algısı değişir ve unutur diye tahmin ediyorum

1 Like

Çok teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts:

Balondan korkuyor eline verdik ağladı çoraplarını sinirle çıkarıyor

Balon kontrolsüz bir şekilde elden çıkan gacır gucur sesler çıkararak hareket eden bir nesne olduğu için bebeği korkutmuş olabilir. Korktuğu eşyalarla siz gülerek, zararsız olduğunu göstererek, oyun yaparak gösterirseniz korkusu geçebilir. Benim oğlum da mikserden korkup ağlıyordu benim yüzüme bakarak, ben gülerek açtım kapattım oyun yaptım anladı ki tehlike yok. Bu yöntemi deneyebilirsiniz

Benim oğlum küçükken babannesindeydi. Babannesinin makinasından dumanlar çıkınca babannede birde aniden çığlık atmış. Oğlum korkmuş makina bize zarar verdi die. O günden sonra 4 5 yaşına kadar tüm gürültülü yerlwrde korktu. Fuara gidiyorduk kulaklarını tıkıyordu. Çamaşır makinası çalışıyordu kaçıyodu. Blendır çalışırken kaçıyodu. Sinemaya falanda gitmek istemiyordu. Ozaman da 1 yaşında falandı. Şimdi geçti o korkuları şuan 7 yaşına gircek inşallah. Travma olmuştu

Benim oğlumda bahçe terliğini giymiyor :melting_face: ağlıyor neden bilmiyorum

Belki de beğenmiyordur beyefendi :joy:

Bilemiyorum :grinning_face:

Benim bebeğim 11 aylık olana kadar hic bisifen korkmazdi. Şuan elinle basinca ses çıkaran oyuncaktan korkuyor arada süpürge sesinden korkuyor anlamaya basladikca korkulari da çıkıyor ortaya

Diğer esyalara olan korkusu geçti ama balona isinamadik halen. Bende kaldırdım evden balonlari. Çokta yararli ve gerekli degil diye düşündüm. Elbet zamanla oda gecer
Bir doktorda izlemistim 5 yasina kadar balonu önermiyor oynamalarini. Olasi bir agzina alip patlama, bogazina kacma durumunda allah korusun geri dönüşü cok zor olan bir oyuncakmis. O videoyu gordukten sonra zaten daha da gereksiz gordum

Asil de önce süpürge sesinden korkardı alıştı fakat blender ve mikserden hala korkuyor. Zamanla geçer diye ara ara babasının veya benim kucağımdayken birimiz yapıyoruz çalıştırmadan önce dokunduruyoruz gülümsüyoruz oyun yapıyoruz ama geçmedi. Bu durum ne kadar sürer bilmiyorum. Evde yalnızken kullanamıyorum maalesef

1 Like