Merhabalar bebeğim 7 buçuk aylık kıymalı çorbalar yapıyorum ama her gün yedirmekte sakınca var mıdır yoksa ara vererek mi vermeliyim kıymayı rahatsız eder mi her gün versek
Ben genelde her gun veriyorum canım
@Arınbora merhaba
Her gün kıyma vermek yerine, haftada 2-3 kez kıyma içeren yemekler hazırlayıp diğer günlerde farklı protein kaynakları kullanarak bebeğin beslenmesini çeşitlendirmek daha sağlıklı olacaktır. Kıymayı haftada 2-3 kez vermek, bebeğinin protein ve demir ihtiyacını karşılamak için yeterlidir. Diğer günlerde farklı protein kaynakları (örneğin tavuk, balık, yumurta, mercimek, nohut) kullanarak çeşitlilik sağlayabilirsin.![]()
Ben hafta 2 veya 3 kez kıymalı yemek veriyorum onun dışında köy tavuğu ve suyu ile çorba veya nohut fasulye mercimek çorbası gibi yemekler de veriyorum
Mantıklı teşekkür ederim canım
bebeğim dişleri henüz yok yiyemez boğazında kalır diye sürekli blender kullanıyorum öyle pankek taneli şeyler vermedim ama vermem gerekiyormuş ağzına azıcık tane gelse bile tükürüyor öğürüyor annelik çok zormuş uzaktan göründüğü gbi değilmiş her akşam yatmadan sabah ne yapsam kahvaltıda diye düşünüyorum kahvaltıdan sonra da akşam ne yedirsem ![]()
Peki bunları ezerek mi veriyorsunuz ben sebze çorbası veriyorum çoğunlukla bakliyat hiç yemedi desem yeridir nasıl vereceğimi bilmiyorum
Blender dan çekiyorum çorba gibi veriyorum