Beyaz kıyafetleri yıkama

Kızlar beyaz kıyafetleri nasıl yikiyorsunuz sarariyor ne yapsam makinadan çıktığında bembeyaz göremiyorum

Ebebekde satılan kendi markalarinın bekaz leke çıkarıcı deterjanı var ben beyaz camasirlari yikamadan once sicak suya bir legene camasirlari koyup gozkarari o tozdan atip bekletiyorum lekeler varsada ayni sekilde yaparim. Bazen geceden koyup bekletip sabah yikiyorum bazen 2 3 saat bekletip yikiyorum duruma gore ama mutlaka SICAK SU ile bekletiyorum sonrada makinaya atarim lekelere ve beyazliga iyi geldigini dusunuyorum :upside_down_face:

Bebek kıyafeti ise aynı yöntemi yapıyorum ben de @Mugizme ile. Çıkıyor . + Olarak güneşte kurutuyorum. Güneş daha da beyazlatıyor.

Yetişkin kıyafetleri ise en az 60 derece kumaşın cinsine göre sadece pamukluysa genelde 60 bazen 90. Önceden kiri beyaz sabunla çitileme sonra makine. Ekstra durulama ve yine güneşte kurutma.

Granül deterjan da olur makineye.

Kendi beyazlarimizi we bebegimin beyazlarimi ikisini bir atiyorum once deterjan koyup durulama programina getiriyorum sonra bitince deterjan camasir sodasi ace koyup hngi progrmda yukiyorsam 60 derecede yikiyorm yikannca deterjansiz durulama yptiriyorm bidaha kar gibi bembeyazda oluyor

Arkadaşın dediği gibi Arap sabunu ve çamaşır sodası kullanıyorum ama daha farklı. Önce bu ikisiyle beraber sıcak suya koyuyorum bi saat sonra falan zaten su leş gibi oluyor sonra makinede 60 derece de pamuklu programında yıkıyorum