Bi anda huy değiştirdi

Ya kızlar normalde bu tarz pek konu açmam ama çok daraldım artık şu 1 haftada. Şöyle söyliyim. Kızım 15 aylık 1 haftadır köyde kalıyorum annem şehir dışına çıktı 15 20 güne gelecek bende babam rahatsız diye yanında kalıyorum köy işleri malum. Kendi evimle köyüm yakın zaten 5 dkkalık yol neyse… normalde benim kızım zor bir çocuk değildir yani kucak isteyen herşeye ağlayan bi çocuk değil. Atak mı denir huyu mu değişti anlamıyorum köye geldiğimden beri ( yeni gelmiyorum normalde de iki günde bir köydeyim zaten) neyse geldiğimizden beri herşeye ağlıyor tuvalete giriyorum çıldırır gibi ağlıyor direk çıkıyorum. Soba yakmak için odun almaya çıkıyorum ortalığı yıkıyor ağlıyor herşeye. Odadan mutfağa çıkıyorum ağlayarak yanıma geliyor. Normalde asla böyle değil hep geliriz yani evi yabancıladı desem oda değil her dkka buradayız zaten. Sanki bişeyden korkuyor gibi geliyor yakama yapışıyor bırakmıyor asla çok üzülüyorum bu neden oluyor acaba atak gibi bişey mi geçici bir durum mudur üzülüyorum haliyle yoruluyorum inek falan sağmaya da gidiyorum yoruluyorum bide kızım üstüne zorluk çıkarıyor valla. Bişeyden mi korktu huya girdi diye ödüm kopuyor nasıl aşabilirim bu durumu :cry:

2 Likes

Normalde gelip geri evinize gidiyormuşsunuz ama bu sefer yatılı kalınca yadirgamiş olabilirmi acaba kendince neden burda kaliyoruz diye bide dediğin gibi inekti odunsu felan sürekli yanından ayrılmak zorunda kaliyosun birden rutinler değişince korkmuş olabilir​:blush: inşallah düzelir cnm Allah yardımcın olsun

Ya tabi öyle ama kaldığımız zamanlar çok oluyor yazın mesela hep burda kalıyorduk nerdeyse evimiz çok sıcak oluyordu köy serin diye hep buraya geliyoduk buraya her gelişimizde uyur saatlerce falan. Şuan böyle olunca çok üzülüyorum ya

Yaa o zaman alışkın olması gerekiyordu büyüdükçe huy degistiriyorlar bu bebişler mutlaka düzelir üzülmeyin sizde :smiling_face_with_three_hearts:

Bence yerini yadırgamış canım yazın diyorsun yazın zaten 7-8 aylık oluyor o zmn fazla anlayamaz ama şu anda ortam degısıklıgını hepsını anlar kendı evınde yanındaysan hep burda sureklı bır yere koşturunca ister istemez rutın değişmiş buda onu etkilemş.

1 yaş 10 günlük bizimkide yaşına girdi gireli emzik almiyo bıraktı bı anda canı istemediği şeyler yapılınca falan kendini yere atarak aglamalara başladı emzik tutmadığı için sürekli mızmız heran emmek istiyo bizimkide birden değişti ne yapacak tekrar emzige alıştıra bilirmiyim bilmiyorum

Bence hazır bırakmışken alıştırmayın daha bende bıraktırmak istiyorum artık dişleri çıkıyor ağız yapısını bozmasın

Umarım ondandır ya yani dediğim gibi ben hemen hemen hergün köydeydim zaten aksine buraya daha çok alışık bebeğim. Annemi de özledi galiba ortalıkta nene nene diyip dolanıyor :sweat_smile:

Babasını da özlemiş olabilir benim kızım 7 aylık babasının gelme saati yaklaşınca aşırı huysuzlanıyor o gelince gülücükler huzurlu oyunlar .. yani o da olabilir Allah kolaylık versin :bouquet:

Evet olabilir babası da çok fırsat vermiyor zaten allaha şükür hergün burda kızını özlüyormuş oda​:sweat_smile:

1 Like

ağız yapısının emzikle alakalı olduğunu sanmıyorum gotumcemin oğlan 8 yaşında kadar geceleri bile emmiş emzik dişleri çok güzel küçük kızı 13 aylık emzikte biberonda kullamadi alt dişleri hep yamuk çıktı ama çok zor oluyor emzik siz sürekli kucak istiyo geceleri emmek istiyo agzinda Dursun yeter ona o yüzden tekrar alistirnak istiyorum

O zmn nenesini özlemiş fıstık​:grin: bi görse belki eahatlar huzursuzlugu gıder

Doğru olabilir elbette. Benim kızımda emziğe aşık resmen önceden daha çok emiyodu ama şuan azalttı uykudan uykuya veriyorum emziği görünce memem diyor hemen​:smiley: ve gerçekten emzik çok kurtarıcı bişey

1 Like

Ahaha evet sanırım annemi çok seviyor annem hep oynatıyor ilgileniyor ya gözü onu arıyor galiba. E bende köydeyim bu ara malum işten güçten çocuk oynatmaya fırsatım olmuyor ki

1 Like

15.ayda atak varmış ve uyku gerilemesi 12.15.18 ayda var diye biliyorum en son 2 yaş bide dış çıkarırken çok huysuz oluyor lar

Ay umarım geçicidir ya gerçekten çok zor. Evet diş de çıkarıyor ekstra huysuz. Birde özel bölgesi çok kızarıyor pişik değilde böyle alerji gibi kızarıyor geçiyor. Kaç kere götürdüm doktor hamazinc verdi sürüyorum geçiyor bİ kaç gün sonra yine aynı. Akşamları yatana kadar hiç Bezini bağlamıyorum biraz rahatlıyor. Allan kolaylık versin hepimize

2 Likes

Ayrılma kaygısı yaşayabilir sizi göremeyince ağlıyordur. Bir iş yaparken konuşmayı denediniz mi mesela kızım odun almaya gidiyorum hemen donecem diye, saklanmaç oynaya bilirsiniz odadan odaya çıkıp geri cee diyip ona alışırsa işinize yarayabilir. Ben de hep kızımın yanından ayrılmak zorunda kalınca hep konuşuyorum bir azdan geleceğim diye anlıyor ağlamıyor. Bazen el sallıyor.

Köpek dişleri ve azı dişleri çıktığı zaman çok pişik oluyor diye söylemişti doktorumuz. Bize de aynı kremden verdi. Bide her bez değiştiği zaman pamukla iyice kurulayın sudocrem kullanın demişti aynısını yapınca geçti hala devam ediyoruz 17 aylık olduk azı dişleri patlamaya az kaldı yavrularımıza Allah kolaylık versin çok zormuş Allahtan biz o dönemlerimizi hatırlamıyoruz ya :face_holding_back_tears:

1 Like

Bizimde alerjiniz var bı ara sürekli öyleydi diyet yapınca düzeldi yapmazsam sürekli ishal bağlı pisik oluyor geniltal bölgesinde minik minik kızarıklık oluyor

Aynen azı dişi çok zor delindi bı türlü gerisi gelmiyor öbür azı dişi de baya şiş morluk var ele geliyor çok uzun sürdü salyasi devamlı akiyor

1 Like